Subtop: Dorado naar 70% in ZZ-Zwaar

Subtop: Dorado naar 70% in ZZ-Zwaar

0 277

Met een topscore van 70,15% won Emmelie Scholtens gisteren in Putten een ZZ-Zwaar rubriek. Ze zadelde de zevenjarige KWPN-goedgekeurde hengst Dorado (v. Krack C). De andere rubriek op ZZ-Zwaar niveau werd gewonnen door Linda van den Wollenberg. In de Prix st. George deden moeder en dochter, Annemarie en Kirsten Brouwer, goede zaken door respectievelijk tweede en eerste te worden. Kirsten debuteerde met de eveneens goedgekeurde KWPN-hengst Charming Mood (v. Winningmood). Iris Mensink was de beste in de Intermediaire I.

Emmelie vertelt trots: ‘Op het voorterrein voelde Dorado al heel fijn en was hij goed bij de les. In de proef ontstonden helaas nog wat kleine foutjes. Zo waren mijn wissels in de serie niet helemaal mooi door gesprongen en deed hij bij het halthouden net een pasje naar voren. In de draf haalde hij allemaal hoge cijfers. En ook onderaan het protocol scoorde hij goed voor zijn gangen met onder andere een negen voor de draf. Ik rijd Dorado al vanaf zijn derde en hij heeft echt een karakter waarvan je wilt dat die zo bij elk paard is. De wedstrijd in Putten was voor ons even een oefenrondje voorafgaand aan de selectiewedstrijden voor de KNHS Kampioenschappen die volgende week beginnen.’ Met bijna vijf procent verschil eindigde Vienna Romp op een tweede plaats (65,29%). Zij reed haar Vivaldi-nakomeling Darshan. De derde plaats (62,00%) werd gedeeld door Sharon van Dijk en Dennis Ausma. Van Dijk verscheen aan start met Sergio (v. Flemmingh) en Ausma reed de Gelders gefokte Blits (v. Parcival). De vijfde plaats (61,43%) was voor Sanny de With met Bram (v. Sandreo). Judith Evers-van Loon werd zesde (61,14%) met Beaumonde (v. United).
In de tweede proef was het Linda Wollenberg die de overwinning nipt naar zich toe wist te trekken. Met Zenith Spring (v. Scandic) scoorde ze exact 65%. Tweede (64,86%) werd Dennis Ausma met Blits. En dit keer werd Sharon van Dijk derde (63,57%) met Sergio. De vierde plaats (63,29%) was voor Sanny de With met Bram. Bettine van Harselaar werd met Withney (v. Democraat) vijfde (62,43%).

Mooi debuut Charming Mood

In de Lichte Tour reden zowel Kirsten als haar moeder Annemarie een Prix st. George proef. Met Charming Mood werd Kirsten eerste. Haar proef leverde 66,78% op. Met Tuschinski-merrie Binoeska SB werd Annemarie tweede (65,66%).
Iris Mensink scoorde 61,58% in haar Intermediaire I proef en werd eerste. Dit deed ze samen met haar Zeewoldes Oberon (v. Rousseau). (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Subtop Putten 24-4-2015

Reacties