Subtop: Dirk de Haas concurrent van zichzelf in Lichte Tour

Subtop: Dirk de Haas concurrent van zichzelf in Lichte Tour

0 1100
Dirk de Haas - Bernini Hippiade 2015 © DigiShots

Vandaag is op Texel het alom bekende Texelweekend van start gegaan. Sinds een aantal jaar staan er ook Subtoprubrieken op het programma van dit meerdaagse concours op het sfeervolle eiland. In de Lichte Tour rubriek, waarbij de Prix St. Georges in handicap werd verreden met de Intermediaire I, nam Dirk de Haas zowel het oranje als rode lint in ontvangst.

Gezeten op zijn zelf gefokte en opgeleide Bernini (v. United) reed hij eerst een Prix St. Georges proef die 66,84% opleverde en maakte hij daarna zijn debuut in de Intermediaire I. Deze proef werd door de juryleden beloond met 65,20%. ‘Ik ben natuurlijk onwijs blij met dit debuut. De Prix St. Georges proef liep Bernini vandaag voor het eerst bijna foutloos, op één bokje bij een wissel na. Bernini stond er mooi aan en bleef er goed aan trekken. Het beeld is daardoor natuurlijk al veel vanzelfsprekender.’

Uit het hoofd

‘Daarna reed ik mijn Intermediaire I proef. Ik moet zeggen dat die proeven uit mijn hoofd rijden best een dingetje is. Als ik Subtopwedstrijden jureer ken ik alle proeven uit mijn hoofd. Uit het hoofd rijden is toch anders, omdat je ook moet nadenken over het rijden zelf. Gelukkig ging ik de goede kant op en ging alleen mijn serie om de drie de mist in. Daar kwam mijn hulp voor de eerste wissel niet goed door en maakte ik daarna een telfout. Met de pirouettes ben ik al zeer tevreden. Mijn doel is om een keer de overstap te maken naar de Zware Tour. Samen met mijn partner en trainer Jorgen Ros, werk ik daar naar toe. Hij kan veel beter rijden dan ik, dus ik neem alles van hem aan! Het zelf rijden, vind ik naast het jureren een mooie aanvulling. Ik weet wat de ruiters voelen en hoe het is om wedstrijden te rijden.’

Vakantie

‘Voor Jorgen en mij is het Texelweekend echt een vakantie. We blijven dan ook wat langer, om ook nog even wat lekkere strandritten te kunnen maken. Het is hier altijd super gezellig en goed georganiseerd.’ Gosse Pieter Hellinga werd mijn zijn kruising Fries x KWPN-er derde. Hij stuurde zijn Eyecatcher (v. Tietse D) naar 64,74%.

Floyd wint Grand Prix

Met een gemiddelde score van 64,85% won Elise Kettner met Floyd (v. Fielmann) de Grand Prix. Jorgen Ros zadelde de moeder van Bernini, het paard van Dirk de Haas. Deze Voque debuteerde op Grand Prix niveau. Her percentage kwam uit op een nette 64,15% en daarmee de tweede plek.

Outhuijse en Van Griensven beste in ZZ-Zwaar

Kelly Outhuijse en Romy van Griensven behaalde ieder twee oranje linten in de vier ZZ-Zwaar rubrieken. Kelly zadelde Emaire W (v. Jazz) en scoorde 65,29% en 65,07%. Romy reed met haar Doutze (v. Rubiquil) naar 65,79% en 64,43%.

Hoogste score voor Liset Bakker

In de jeugdrubrieken waren er alleen Young Riders die van start gingen. Liset Bakker en Lianne Visser wonnen ieder een rubriek. Met Baie Rose (v. Gribaldi) won Liset de individuele proef (66,38%) en Lianne de landenproef. Zij reed haar Sandro Hit-nazaat San Antonio naar 64,47%. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties