Subtop: Dik 71% voor Broxterman en Watoeshi *Update*

Subtop: Dik 71% voor Broxterman en Watoeshi *Update*

0 1721
Nicky Broxterman en Watoeshi, hier tijdens de KWPN Hengstenkeuring, wonnen vandaag de Grand Prix. © DigiShots

Met haar Watoeshi (v. Rousseau) reed Nicky Broxterman vanmiddag in Velsen-Zuid een zeer mooie Grand Prix proef die een persoonlijk record van 71,65% opleverde. Op Intermediaire II niveau debuteerde Lotje Schoots met haar pas negenjarige Cocksdorp Texel (v. Lingh) en behaalde het beste resultaat van bijna 68%. In de Lichte Tour was Danielle Keur onverslaanbaar. Zowel de Prix st. George als de Intermediaire I won ze met bijna 67%. Alexandra Delemarre en Jacob van der Heide reden naar de overwinningen in de ZZ-Zwaar rubrieken.

‘Dit is een droom’, begint Nicky Broxterman, die nog helemaal perplex staat van haar punten. ‘Ik vroeg me laatst al af hoe goed je moest rijden om 70% te kunnen scoren. Dat weet ik dus nu. Watoeshi liep heel fijn. Dit was echt een van mijn betere proeven. Ik had veel meer controle, het was echt genieten. Daarbij was mijn proef nu ook foutloos. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik pas net terug ben van twee weken vakantie op Texel. Ondertussen heeft mijn trainer, Tonnie Huberts, hem door getraind. Ik had achten voor de passage en ook de piaffes kan hij heel goed. Alleen mijn pirouettes zijn nog steeds een punt van aandacht, Dat zei ook jurylid Els Schotman na afloop tegen mij. Afgelopen jaar heb ik aan een aantal zeer leuke wedstrijden mee gedaan en mijn droom is om nog een keer internationaal te starten. Daarnaast ben ik ook op zoek naar een groot jong paard om die weer van het begin af aan op te leiden.’

Piaffes al beter

Op de tweede plaats eindigde Wijnanda van Brenk die met haar Urbanes (v. Gribaldi) bijna 70% scoorde. ‘De piaffes gingen al beter, behalve de laatste. Maar hier ben ik al blij mee. Wat alleen zonde was, was een galopssprong te veel in mijn zig-zag. Ik wilde hem wat meer berg op houden en toen was ik te laat met mijn hulp. En in de draf galoppeerde hij even aan. Dit was ook jammer, want dat doet hij eigenlijk nooit. De pirouettes en passage kan hij heel goed en leverde dan ook hoge punten op’, aldus Wijnanda die met haar andere paard Valdimir (v. Krack C) een goede Intermediaire II proef liet zien en met 65% tweede werd.

Eners pas één keer geoefend

Lotje Schoots zadelde Cocksdorp Texel en reed voor het eerst een Intermediaire II proef. ‘Iedereen zei dat ik Inter II moest gaan starten. Terwijl ik van de week pas voor het eerst thuis elf eners kon rijden. De proef ging foutloos al waren de series nog iets slingerend. Maar ik had niet verwacht dat hij die eners al foutloos zou doen. ‘De Lingh’ zoals we hem noemen liet al goede piaffes en passage zien, al kan hij dit nog beter. Ik ben er echt heel blij mee dat hij zich al zo door de proef heen liet rijden. Ik heb er nu even aan geproefd en train hem thuis verder door. Dan denk ik dat ik in september nog start in Heiloo en dan zie ik het wel weer.’

Oude leermeesters zetten beste beentje voor

Respectievelijk deden er maar liefst 25 en 23 deelnemers mee in de twee ZZ-Zwaar rubrieken. Alleen de prijswinnaars wisten een voldoende percentage te behalen en daarmee de felbegeerde winstpunten. In de eerste rubriek ZZ-Zwaar werden de eerste en tweede plek bezet door oude leermeesters die beide afstammen van de hengst Ferro. Eerste werd Alexandra Delemarre met Prins D en scoorde 63,57%. Het rode lint (63,00%) ging naar Yorick Smit met zijn Thai-bo. Met de achtjarige Fries Horsea’s Bart (v. Jisse 433) werd Jacob van der Heide derde (62,29%).
In de tweede proef ging het net ietsje beter met Bart en scoorde Jacob 63,14%. Wat goed was voor een oranje lint. Met Tara Negra (v. Negro) werd Denise Zeinstra tweede (61,83%). In deze proef eindigde Yorick Smit met zijn Thai-bo op een derde plaats met een score van 61,71%.

River’s Modor in winning mood

Danielle Keur en haar 14-jarige River’s Modor (v. Rafurstinels) waren in goede vorm. Voor hun Prix st. George proef behaalde ze een fraai percentage van 66,84% en in de Intermediaire I scoorde ze 66,97%. Ook met haar andere paard Dettori (v. Wynton) behaalde de amazone die haar eigen trainingsstal runt een voldoende score. Tweede in deze rubriek werd eigenaar van het complex in Velsen-Zuid, Valentijn van Weering. Samen met zijn tienjarige hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio I) scoorde hij 65,66%. Bas Peijpers stuurde Tango-nakomeling Voergoed’s Tabasco naar de derde plek (65,39%).
Met haar leermeester Veni Vidi Vici (v. Krack C) werd Stephanie Koks tweede in de Intermediaire I. de juryleden waardeerden de proef met 66,05%. In deze rubriek werd Valentijn van Weering dit keer derde met VarioHippique’s First Class. Hij reed naar bijna 66%. (CdB)

Foto: Digishots

Uitslag Subtop Velsen-Zuid 6-8-2016

Reacties