Subtop: Diana Boer overtuigt met Hot Fever in Inter II

Subtop: Diana Boer overtuigt met Hot Fever in Inter II

0 736
Diana Boer en Hot Fever wisten al overtuigende resultaten te behalen gedurende kampioenschappen. © DigiShots

Diana Boer, in het ZZ-Licht al eens Nederlands kampioen met haar Hot Fever, weet haar overtuigende prestaties voort te zetten in de Intermediaire II. In Ammerzoden debuteerde zij met de Hotline-zoon en dat leverde 69,28% op.

De Drentse Boer blikt tevreden terug: “Dit niveau is nieuw voor mij, maar ik had er afgelopen week al vertrouwen in dat het zou lukken. Het ging ook best goed, natuurlijk kan de afwerking nog beter, al bleven de fouten gelukkig uit. Bij één jury scoorde ik een negen op de tweeërs en achten op de piaffe en het uitstrekken.” Het duo werd tot begin dit jaar getraind door Merieke Voorneveld, maar maakte dit jaar de overstap naar Alex van Silfhout. “De oefeningen deed hij al. Alex heeft mij heel goed begeleid in hem nog meer op het achterbeen te krijgen.”

Goed karakter
Hot Fever werd als jaarling door haar man Henri Koopmans aangeschaft en liep vanaf die tijd thuis in het land. Als driejarige werd hij zadelmak gemaakt en Diana begon met de ruin in het L2. In het ZZ-Licht werd de ruin Nederlands kampioen, in het ZZ-Zwaar stond het duo als derde opgesteld. In de Lichte Tour werd er weinig gestart, want het zware werk lonkte. Boer roemt het karakter van Hot Fever. “Als jong paard viel zijn achterbeengebruik al op, maar het is vooral zijn meewerkende karakter dat hem zo fijn maakt. Hoe langer je met hem bezig bent, hoe fijner hij is.” De tweede plaats was voor Laurien van der Meer, zij scoorde met Kennedy-zoon Het Podium Wesley 64,45%.

Geen topscores in Lichte Tour
De Prix st. Georges kwam op naam van Jacqueline Wildemans en Caliber. Met ruim 64% bleven zij iets voor op Linda Maasdam en Boaz (v.Uphill) die net geen 64% behaalden. De Intermediaire I kwam op naam van Vienna Romp en Darshan. Romp liet 67,63% noteren met de Vivaldi-nakomeling.

ZZ-Zwaar: Wedda goed op weg
In het ZZ-Zwaar laat Myrthe Wedda zien goed haar weg gevonden te hebben bij de Subtop. De amazone die tot voor kort bij de Junioren reed, zet de laatste weken nette scores neer in het ZZ-Zwaar. Diamond Geezer won twee proeven, in één proef tikte de Diamond Hit-zoon de 65% net niet aan, in de andere proef liep de ruin naar 65,71%. Talitha Vink en Bella Rose, net als Isabell Werth’s topper een nazaat van Belissimo M, werden twee keer tweede. De Gelderse hengst Wilson (v.Koss) werd met Sabrina Melotti een keer derde met 61%.

In de middaggroep bleven hoge scores in het ZZ-Zwaar wat uit. Joost Verploegen won met Blue Nile (v.Rubiquil) twee proeven.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Ammerzoden

Reacties