Subtop: Derde kaderscore voor Dominique Filion

Subtop: Derde kaderscore voor Dominique Filion

0 479

In Breda konden niet teveel combinaties aan start komen in de Zware Tour, ook al was het een kadervormingswedstrijd, maar De Mortel speelde daar op in. Die wedstrijd werd er ook eentje waarop in de Grand Prix kaderscores behaald konden worden. Dominique Filion met Wenicienta (v. Rosario) was de enige die dat lukte, maar dan ook meteen goed. 72,73% betekende zelfs een A-kaderscore.

‘Wenicienta, of “Pops” zoals we haar op stal noemen, stond er super aan, ik kon lekker rijden. Ze was niet te heet of te lauw, precies goed. Naast een miscommunicatie bij de inzet van de wissels liep de proef gewoon fijn. Ook over de pirouettes, die vorige week nog niet goed waren, was ik nu tevreden. Ik vond het leuk dat ik van alle drie de juryleden heel positief commentaar kreeg: “Een proef met veel controle, harmonieus, maar met nog ruimte voor een hogere score.”’ Dominique kreeg de nu twaalfjarige zwarte Rosario-dochter te rijden toen die zes jaar was. ‘Ze was toen L. Haar eigenaresse Marlies van der Erve dacht dat het een goed paard kon worden en dat zij zelf niet capabel genoeg was om haar te rijden. Hoewel Wenicienta een mooi paard is, met veel front, was ik er niet meteen weg van. Ze was groot en slap en of dat er nou echt eentje voor het hogere werk zou zijn? Ik had zo mijn twijfels. Maar ik ging met haar aan het werk en ze werd sterker en beter. Ze ontwikkelde zich heel goed; zoals dat gaat in onze sport ging het met ups en downs. Samen met de eigenaren heb ik inmiddels veel meegemaakt en zijn ze een soort familie geworden. Ik vond het superleuk dat Marlies er vandaag in De Mortel ook bij kon zijn, al zat ze in een rolstoel omdat ze geopereerd is aan haar knie. Het was mooi dat het ook goed ging!’

’Nu krijgt Pops een kür’

De sterke punten van de merrie zijn haar goede gangen. Ze heeft veel front en wil graag lopen, aldus haar amazone. ‘Ze is fantastisch om mee te werken. Ze is stoer, geen bangerik. Ik denk dat ze een echte kuddeleider zou zijn als ze in het wild zou lopen’, vervolgt ze. ‘Het is nu voor Wenicienta goed om even gas terug te nemen. Lekker met haar naar buiten te gaan en te ontspannen. De eerstvolgende keer dat ze weer mee gaat is naar een clinic met Wim Ernes. En ik denk dat het tijd wordt om een kür voor haar te laten maken. Het mag natuurlijk nog niet te moeilijk zijn, maar ik wil wel dat het een beetje origineel wordt. Ja, het lijkt me geweldig om daar m’n tanden in te zetten!’, is Dominique enthousiast.

Tweede in de Grand Prix werd Lynne Maas met Zamora (v. Krack C). Ze bleef met 68,73% Emmelie Scholtens met Walerno BCN (v. Paddox, 68,00%) en Kim Schmid met Pharmahorse Theodoor (v. Metall, 67,23%) voor. Margo Timmermans en Catch Me (v. Dreamcatcher) sloten aan op de vijfde plek met 66,73%.

Huybregts opnieuw op dreef

Jill Huybregts heeft haar Eventz Zamacho (v. Rousseau), die ze zelf vanaf z’n vierde opleidde, lekker aan het lopen. De sjieke bruine liep in De Mortel naar 68,84% in de Grand Prix U25. Marrigje van Baalen maakte haar debuut in de Intermediaire I met Chigali DVB (v. Kigali), met op een haar na 68%. Franka Loos volgde met GG Flow Cadanza (v. Florencio) op twee, met 65,26%. Nog meer succes voor Dressuurstal Van Baalen was er in de Prix St.Georges. Stalamazone Lisanne der Nederlanden was daar de beste met Alaska DVB (v. Weltino), met 68,03%. Fieke Houwen-Van Ool werd tweede met Spielbergs Cartier (v. Spielberg), met 66,49%. De derde score was voor Zoe de Booij met Osmium-zoon Wodan. De volgende prijzen konden worden uitgereikt aan Olga Boucher met Di Luca La Haya (v. Voice), Miranda van der Hoezen-Van der Pas met Wise Guy (v. Krack C) en Carla Vossen met  Zappa (v. Tolando). De oranje linten in het ZZ-Zwaar gingen naar Joyce van Cranenbroek met Warsteiner (v. O.two Step G) met 66,29% en Trudi Houwen-Vermazeren met Fiderfrauke (v. Fiderhit) met 61,14%. (cd)

Subtop De Mortel-6 september 2015

Foto: Remco Veurink

Reacties