Subtop Delft: Lynne Maas weer op niveau met Zamora

Subtop Delft: Lynne Maas weer op niveau met Zamora

0 592

Op de subtop wedstrijd in manege de Prinsenstad in Delft stak Lynne Maas er met kop en schouders bovenuit in de gecombineerde Midden en Zware Tour. Met Zamora (v. Krack C) scoorde ze 73,65% voor haar Grand Prix-proef, de hoogste dagscore. ‘In Vidauban en Indoor Brabant waren we een beetje de kluts kwijt’, zo vertelt de winnares. ‘Maar na even doortrainen thuis kwam het goede gevoel langzaam weer terug. Hier in Delft, dicht bij huis, wilde ik weten waar we nu staan. Zam was heel fit en liet zich behoorlijk gelden. Hij moest bij het losrijden nog wat bokkensprongen kwijt, maar in de ring liet hij zich weer super zien! Ik ben ongelooflijk trots op mijn vosje. Nu rustig doortrainen en dan komt het helemaal goed, met de grote wedstrijden in het vooruitzicht.’
Chantal van Lanen reed voor het eerst in de Zware Tour met Revival (v. Kelvin). Voor de leerlinge van Adelinde Cornelissen resulteerde dit debuut direct in een mooie score van 67,25% en een tweede plaats. Derde werd Daniëlle van Mierlo met Ucento (v. Metall) met 65,85%, vlak voor Marije de Lange met Paolo (v. Jazz) en Jessica Buying met TC Washington (v. Polansky) met 65,55 en 65,07%.

Sterke proef Meulendijks met Avanti

Anne Meulendijks was met afstand de beste in de Intermediaire I/U25. Met haar geweldenaar President’s MDH Avanti (v. United), met wie ze vorig jaar Europees kampioen bij de Young Riders werd, reed ze 70,87% bij elkaar (U25). Tweede werd Stephanie Hensen met Blue Hors Hertig-zoon Heartbreaker. De score voor haar Inter I-proef bedroeg 65,07%.
In de Prix St.Georges mocht Marieke Schrade die op het laatste moment besloot om toch aan start te komen in Delft het oranje lint ophalen met United (v. Paddox). De amazone die ook uitkomt bij de Young Riders en lest bij Danielle Heijkoop won met 67,04%. Een half procentje minder was er voor Sietske de Man met Jazz-dochter Ziva. De derde plek ging naar Maarten van Stek met William (v. Worldly), die precies 65% scoorde. Tess Mertens reed 63,88% bij elkaar met Rowelt (v. Welt Hit II), goed voor een vijfde plek.

ZZ-Zwaar: overtuigende winst voor Overduin

Jenneke Overduin reed maar één proef in het ZZ-Zwaar met haar prachtige Closehorses Candreo (v. Sandreo). De jury waardeerde haar verrichting met maar liefst 71,29%. Janny Koks mocht de tweede prijs ophalen. Haar score met de springgefokte SKH Zion (v. Numero Uno) bedroeg 67,71%. De nummers drie tot en met vijf lagen dicht op elkaar, waarbij Saskia Janssens met Lage Eind’s Admiraal LE (v. United) aan het langste eind trok met 65,71%. Steef Roest met Uri Geller (v. OO Seven) en Letty Roseboom met Crocket Times (v. Sorento) eindigden vlak achter haar op vier en vijf.

Ook Suzanne Albers-Peinemann liet slechts één proef zien. Voor het oog van de heren Goudsmit en De Haas reed ze Anderson P (v. Painted Black) naar 67,71% in proef 38. Het rode lint was nu voor Steef Roest met Uri Geller: 62,29%. Marie Louise Moerings reed Rodan (v. Hebab) naar 61,71% en de derde stek. Letty Roseboom werd deze keer vierde met 60,86%, voor Juliska Verhoog met BB Bubbels (v. Tuschinski) en Claudia Witte met Carlette (v. Briar), beide met scores vlak boven de 60%. (cd)

Uitslag Subtop Delft 12 april 2015

Foto: Remco Veurink

Reacties