Subtop: ‘Dankbaar voor werkwillige Downtown’

Subtop: ‘Dankbaar voor werkwillige Downtown’

0 949

Op de subtop wedstrijd vandaag in Aerdenhout waren de scores vandaag niet heel erg hoog maar naarmate de klasses zwaarder werden en de dag vorderde, gingen de scores omhoog. Zo wist Astrid Langeberg met Downtown (v. Uptown) de Prix St. Georges te winnen met een score van 67,67%.

Fijn rijden is het doel

Astrid vertelt blij: ‘Ik heb vandaag echt fijn gereden. Downtown voelde erg fijn aan op een klein foutje in een van de series na. Hij gaat echt steeds beter. Met Hans Peter Minderhout, bij wie ik les, werken we vooral veel aan de basis. Doordat deze basis eigenlijk steeds beter wordt, wordt het rijden van de proeven ook steeds makkelijker. Mijn doel is dat ik fijn met hem kan rijden en dat we dat gevoel ook vast kunnen houden op de wedstrijden. Een strak omlijnde planning voor het komende indoorseizoen hebben we dan ook niet.’

Blij en dankbaar met Downtown

‘Ik rijd Downtown nu sinds ruim twee jaar voor de eigenaren Jan Frido Sijp, Daan Vrees en George Van de Burgt. Zij hebben hem met zijn drieën gekocht op een veulenveiling en in principe mag hij blijven zolang Downtown nog niet aan zijn top zit. We zijn in de trainingen ook al begonnen met de zwaardere oefeningen en die lijken ook goed. Downtown is op dit moment mijn eerste wedstrijdpaard en ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik dit werkwillige paard te rijden heb’  aldus Astrid die samen met haar vriend Sander van Straten een handels- en africhtingsstal runt in het Noord-Hollandse Oostwoud.

Ex Aequo

Op de tweede plaats in deze rubriek met 63,22% volgde Lisette Boswinkel met Charmeur (v. Painted Black). De winst in de Intermediaire I werd een ex aequo overwinning voor Roos van Elst met Top-cars Uthopia (v. Krack C) en Inge Broeken- De Breuk met Cavendish (v. Lord Leatherdale). Deze beide amazones wisten 63.09% te noteren.

Van Hylckama Vlieg scoort

In de Intermediaire II wist Manon van Hylckama Vlieg ruimschoots te winnen. Met haar Kingsley Archibald (v. Krack C) won zij de rubriek met 69,61%. Een ruime voorsprong ten opzichte van de nummer twee, Lonneke Rijpkema, die 63,21% reed met Verdi (v. Montecristo).

Dichtbij elkaar

In de Grand Prix zaten de nummers een en twee dichterbij elkaar en hadden de beide juryleden allebei een andere winnaar. Het was Ingrid Tijms die met haar Voice nakomeling Flybusters Cash (v. Voice) aan het langste eind trok. Dit duo noteerde 65,35%. Zij werden met 65,25% op de voet gevolgd door Joyce van Schaik die Well Done Sollenburg (v. Metall) zadelde.

ZZ Zwaar

In het ZZ zwaar was Agnes van Assema met Levade’s Q (v. Quicksilber) de beste in de eerste proef. Zij wisten deze rubriek te winnen met een percentage van 62%. Het rode lint met 61,5% was voor Debby de Graaf met Gerrit Galloper (v. Leffert) die tevens ook de tweede proef op haar naam wist te schrijven met 60,86%. Monique Zalingen werd hier tweede met de Flemmingh nakomeling Troy. Zij noteerden 60,43%.

Bron: Hoefslag
Foto: DigiShots (archief)

Reacties