Subtop: Daniëlle Houtvast tevreden over ijverige Utah

Subtop: Daniëlle Houtvast tevreden over ijverige Utah

0 879
Danielle Houtvast - Utah
Danielle Houtvast - Utah

Op Manege de Rekkendonken in Liempde ging de hoogste dagscore naar Jeroen Okkema. In de Lichte Tour was hij opnieuw heer en meester met de talentvolle achtjarige Ducati (v. Don Crusador), die hij pas voor de tweede keer reed in de Prix St.Georges. De nummer drie van het KNHS Indoorkampioenschap klasse ZZ Zwaar behaalde 71, 58%. Tweede werd Nikki Schaap. De amazone van Karin Retera stuurde Johnson-zoon Chocolate Cookie Rdp naar 69,54%. Dat was ruim een halve punt meer dan Mirelle van Kemenade-Witlox met Decor Siebenstein (v. Sir Donnerhall). De vierde stek ging naar Jill Huybregts met EventZ Enzos Armani (v. Tuschinski) met 67,14%.

‘Weer fijn gevoel met Utah’

Ook een fraaie score was er voor Daniëlle Houtvast: 71,10%. Zij reed in de U25met de vijftienjarige Jazz-zoon Utah, die eerder werd gereden door Leida Collins-Strijk. Zij heeft hem nog alijd in eigendom. ‘Ik had het met Utah zo’n beetje de hele winter rustig aan gedaan. Hij had eind van het jaar best veel gelopen en had wel wat vakantie verdiend. We zijn gewoon lekker naar buiten geweest en hebben niet echt getraind; even helemaal zen dus. In die periode heb ik meer wedstrijden gereden met mijn andere U25-paard, Palermo. Met hem reed ik bijvoorbeeld op Jumping Amsterdam en Indoor Brabant.’ Het was nu weer de tweede wedstrijd met de elegante donkerbruine Utah, die Danielle’s leerpaard genoemd mag worden. Zo heeft ze dankzij hem gevoel gekregen voor de galopwissels. Over haar proef vandaag toonde ze zich heel tevreden. ‘Hij had heel fijn de aandacht op mij en was ontspannen, waardoor ik er mooi aan kon rijden. De passage was heel goed, daarvoor kregen we achten. Ook over de series was ik tevreden. Verder zaten er wel wat rommeltjes in, die een beetje aan wedstrijdritme te wijten zijn: zo zette ik de pirouettes wat te groot in en viel Utah op de laatste A-C lijn stil op X, terwijl hij daar moest piafferen. Onze vorige proef was de Inter II, en daarin zit in de laatste lijn geen piaffe, dus hij dacht dat hij al klaar was.’ De amazone gaat haar best doen om in de U25 selectie voor het EK te belanden. Vandaar dat met Utah sowieso de selectiewedstrijden in Odense en Roosendaal op het programma staan. ‘Er zijn heel veel goeie combinaties in de U25, maar ik ga enorm m’n best doen!’, aldus de gedreven 23-jarige amazone, die met Utah deel uitmaakt van het A-kader.

Mooie score voor Juniore De Graaf

Bij de Junioren was Benth de Graaf de sterkste. Met 68,58% bleef ze de concurrentie ver voor met haar sympathieke Zon Primaire GP (v. Don Primaire). Nienke Limburg won bij de Young Riders. Ze reed Bojangles (v. Ravel) naar 64,34%.

De hoge scores bleven uit in het ZZ-Zwaar. De zege was voor Neelke van Kollenburg met Zakira Svk (v. Special D) met een score van 63,85%. Roy van den Heuvel zag 62,57% op zijn protocol staan en werd daarmee tweede met Diego (v. Flemmingh). Vienna Romp werd derde met de Vivaldi-zoon Darshan. Haar score bedroeg 62,29%.

De Inter I-rubriek leverde een eerste plek op voor Anneloes de Krey met To Soon (v. Farrington): 64,01%. De Zuid-Koreaanse amazone Pantapa Pakinee volgde met D-Day-zoon Tayutin. Deze amazone wordt getraind in Nederland, door Kim van der Velden. (cd)

Uitslag Subtop Liempde 27-03-2016

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclass

Reacties