Subtop: De dag van Mirelle van Kemenade-Witlox

Subtop: De dag van Mirelle van Kemenade-Witlox

0 788

Dit weekend was de start van het buitenseizoen en dat gold ook voor de subtop. Gisteren was er een wedstrijd in Emmeloord, vandaag kwamen de subtopcombinaties in actie in Hippisch Centrum La Grande in Beuningen. Mirelle van Kemenade ging met twee overwinningen en een derde plek naar huis en mag met recht de amazone van de dag genoemd worden. In de Zware Tour won ze met de achttienjarige bij het NRPS goedgekeurde hengst Decor Just Royal Dancer (foto, v. Jazz) met 68,95%. Zij bleef de nummer twee, Kyra Klinkers met Whoopydoo (v. Lord Sinclair) ruim voor. De Limburgse amazone stuurde de door de familie Klinkers uit GP-merrie Tara (v. Jazz) gefokte bruine naar een resultaat van 66,45% voor hun U25-proef. Op drie zien we opnieuw Van Kemenade, dit keer met de KWPN-hengst Decor Dreamcatcher. De zoon van Day Dream liet 65,80% noteren en bleef daarmee Stephanie Beek-Peters met Bernardau (v. Uptown) nipt voor.

‘Dance hoeft nog lang niet met pensioen’

Mirelle van Kemenade: ‘Decor Just Royal Dancer, of ‘Dance’ zoals we hem noemen, is dan wel achttien, maar hij verbetert nog steeds. Hij gaat steeds makkelijker door de oefeningen. Het is heel erg fijn om met een paard op wedstrijd te gaan dat er zoveel lol in heeft. Voor hem zou het een straf zijn als hij niet meer van huis mocht.’ De hengst staat al sinds dat hij veulen is op Stoeterij De Hoeve van de familie Van Kemenade. Mirelle heeft hem zelf vanaf de L tot en met de Zware Tour afgericht en hij was haar allereerste Grand Prix-paard. ‘Met hem heb ik zoveel meegemaakt! Hij was tweede en derde in de Pavo Cup, heeft meegelopen op het WK in Verden… hij is absoluut mijn maatje, en de koning van stal.’ Voorlopig denkt Mirelle er nog niet aan om hem met pensioen te sturen. ‘Zolang hij er plezier in heeft, gaat hij lekker mee. En het kan maar zo zijn dat onze dochter Anniek, die nu vijftien is, hem later gaat rijden. Dan heeft ze aan hem een super leerpaard, en ik weet zeker dat hij liever nog wat te doen heeft, dan dat we hem op stal laten staan.’

Lichte Tour: Ruim 71% voor Decor Siebenstein

In de Prix St.Georges bleef Mirelle eveneens de concurrentie voor. Met de 1.80m grote Sir Donnerhall-zoon Decor Siebenstein behaalde ze een fraai percentage van 71,64%. ‘Siep had al de hele middag op de vrachtwagen gestaan; hij was het echt helemaal zat. Toen ik er op ging zitten, moest ik hem even stoom laten afblazen in de binnenbak. Daar heb ik hem een tijdje flink laten galopperen. Daarna was het ok. Hij is fit genoeg om dan nog een proef door te lopen, ook al heeft hij eigenlijk nog maar heel weinig wedstrijdervaring.’ Met de negenjarige ruin reed ze na de indoorkampioenschappen ZZ-Zwaar nu voor de tweede keer een PSG-proef. ‘Het gaat al wel heel fijn nu. Ook met hem is het doel om Zware Tour te rijden. Daar heeft hij zeker talent voor. Maar voorlopig blijf ik hem nog even in de Lichte Tour starten.’ Vai Bruntink mocht haar Pavo’s Ziggy Pop (v. Stedinger) als tweede opstellen; voor haar was er een score van 68,22%. Ashley Langevoort werd derde met de bonte vos Dontruschels (v. Don Primaire), met 66,84%. De hoogste score van de dag ging evenwel naar Arthur van Rooij met Johnson-zoon Cupido. Eind februari werd hij nog indoorkampioen in de klasse ZZ-Zwaar; nu haalt hij in de Intermediaire I maar liefst 73,95%. Cindy van Vugt stuurde Bingo (v. Goodtimes) naar 68,68% en werd daarmee tweede.

ZZ-Zwaar: Inge Coenen en Mara de Vries op één

Ook in het ZZ-Zwaar werden mooie resultaten geboekt. Inge Coenen won de eerste proef met Djuice (v. Jazz) met 69,21%, gevolgd door Wendy van Diessen-van de Boogaard met Evanel’s Blackie W (v. Painted Black) met 66,07%. Niki Bours met Macrider Rose (v. Rosario) en Vai Bruntink met Engel d’Ottie (v.Vivaldi) sloten aan op plek drie en vier. In de tweede proef was de hoogste klassering voor Mara de Vries met Little Rock II (v. Donnerball). Ze behaalde nu bijna zes procent meer dan in haar eerste proef, 70,07%. Niki Bours en Vai Bruntink ontliepen elkaar opnieuw niet veel en werden met ruim 65% tweede en derde. (cd)

Uitslag Subtop Beuningen 03042016

Foto: Remco Veurink

Hoefslag Academy Masterclass

Reacties