Subtop: ‘Cupido is een heerlijk paard!’

Subtop: ‘Cupido is een heerlijk paard!’

0 1464
Daphne van Peperstraten - Greenpoint's Cupido KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Daphne van Peperstraten won vandaag met overmacht de Kostendrukkers Cup voor Junioren in Almelo met haar Greenpoint’s Cupido (v. Johnson). Met een score van 72,70% reed zij maar liefst 7% los van de nummer twee Maybrett Schreurs en Bugatti Veyron (v. Uphill).

Cupido gaf super gevoel

Daphne vertelt enthousiast: ‘Ik heb vandaag heel fijn gereden, Cupido gaf echt een super gevoel! Na Nieuw en St. Joosland was dit onze tweede buitenwedstrijd en ik wist beter hoe hij zou gaan reageren. De afgelopen tijd hebben we met Marlies (van Baalen red.) veel gewerkt aan de expressie en dat lukte vandaag ook heel erg goed. We hadden hoge cijfers voor alle uitgestrekte gangen en de wissels. Toch zaten er door wat spanning nog een paar kleine foutjes in dus ik heb nog steeds het gevoel dat het nog beter kan. Twee keer per week train ik bij Marlies van Baalen. Ik heb Cupido sinds oktober en ik heb nog steeds het gevoel dat we elkaar beter begrijpen. Het is echt een heerlijk paard!’

Zoals gezegd volgde op ruime afstand Maybrett Schreurs met haar Bugatti Veyron. Zij scoorden 65,86%. Zoë Kuintjes en GG Desperado (v. Florencio) werden derde met 65,81%.

Zoutendijk en van Zwambagt aan elkaar gewaagd

Bij de Young Riders ging de overwinning naar Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione). Met een percentage van 68,07% wist deze combinatie de concurrentie nipt voor te blijven. Concurrentie was er in de vorm van Febe van Zwambagt en FS Las Vegas (v. Lord Loxley). De amazone die tegenwoordig werkzaam is in Duitsland bij Ferienhof Stücker, zat Lisanne Zoutendijk op de hielen door een score van 67,98% neer te zetten.

Foto: Digishots

Reacties