Subtop: ‘Convalaria nog niet te koop voor een miljoen!’

Subtop: ‘Convalaria nog niet te koop voor een miljoen!’

0 1471
Jos Hogendoorn - Convalaria Triple V Dressuur Team Challenge NK Dressuur 2016 © DigiShots - Esmee van Gijtenbeek

De hoogste dagscore van de subtop wedstrijd in Harmelen kwam gisteren op naam van Jos Hogendoorn die in het ZZ Zwaar een percentage wist te behalen van 70,29% met zijn paard Convalaria (v. Valdez).

Voor de eerste keer subtop

Jos vertelt: ‘Het is mijn eerste eigen paard die ik gekocht heb als drie jarige en helemaal zelf heb opgeleid. Ik heb ook eerst moeten wennen aan het niveau bij de subtop. Dan lukte het thuis in de training eigenlijk allemaal heel goed maar dan kwam dat er op wedstrijd nog niet helemaal uit. Sinds een aantal keer gaat het steeds beter en komt het er ook op wedstrijd uit. Omdat het mijn eigen paard is, kunnen we ook rustig samen groeien. Ik heb namelijk geen enkele ambitie om haar te verkopen, nog niet voor een miljoen!’

Gestopt met studie

Jos rijdt sinds drie jaar bij Dressuurstal van Baalen: Ik heb eerst drie jaar fysiotherapie gestudeerd maar dat vond ik verschrikkelijk. Ik begon toen met trainen bij Coby van Baalen en dat beviel zo goed dat ik besloot om een sabbatical van een half jaar te nemen en fulltime in de paarden te gaan werken. Na vier maanden vroeg Coby of ik wilde blijven en daar heb ik geen seconde over na hoeven denken. Mijn ouders daarentegen waren minder enthousiast, maar inmiddels zijn ze mijn grootste fan, supporter en sponsor!’ lacht Jos vrolijk die bij van Baalen gemiddeld 9 paarden rijdt waaronder een groot aantal jonge, getalenteerde paarden.

Goede dag voor Lotje Schoots

Lotje Schoots volgde met 68,36% op de tweede plaats met Grace of Rose (v. Jazz). Voor Lotje was het sowieso een succesvolle dag want ze wist ook de overwinning te behalen in de Prix St. Georges met Zamora (v. Welt Hit II). Hier viel de score met 64,19% iets lager uit. Renee Zomers mocht met Concerto (v. Krack C) naar voren komen voor het rode lint. Dit duo noteerde een percentage van 63,68%.

Grand Prix voor Liseon Kamper- Bol

In de Grand Prix was er wederom een succes voor een nakomeling van Valdez. Liseon Kamper- Bol reed naar 66,54% met haar Dance Little Diamond. Jonna Schelstraete scoorde 66,41% met Cupido (v. Tuschinski).

Young Riders

De Landenproef bij de Young Riders kwam met 63,68% op naam van Britney Schut met Deco (v. Painted Black).

 

Foto: Digishots

 

Reacties