Subtop: Chris Epskamp heeft in dressuurwerk voordeel bij Working Equitation

Subtop: Chris Epskamp heeft in dressuurwerk voordeel bij Working Equitation

In Voorthuizen werden een aantal mooie scores gereden. In de Prix st. Georges maakte Jennifer Sekreve haar debuut, met Ferrero (v.Rhodium) scoorde zij 67,13%. Chris Epskamp had een goede wedstrijd door de tweede en derde plaats te bezetten. In de Intermediaire I, gewonnen door Linda Verwaal, bemachtigde hij nogmaals de tweede plaats.

“Met beide paarden had ik een superfijne proef”, vertelt Chris Epskamp na afloop. “Met Wish had ik een foutje in de wisselserie, maar verder was ik heel tevreden. Wubels liep een hele fijne proef, dat is een heel constant paard.

Hoe moeilijk kan het zijn?

“Mijn vriend Henri Jacobsen is heel fanatiek in Working Equitation en is druk bezig om zich te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Ik stond daar vrij negatief in: ‘Hoe moeilijk kan het zijn, dit kan toch iedereen?’. Daar werd ik aan gehouden en de eerste keer was echt dramatisch. Het viel behoorlijk tegen. Omdat ik niet helemaal af wil gaan, ben ik het serieuzer aan gaan pakken.”

Twee handen

Dat pakte goed uit, want in 2017 werd de ruiter kampioen in klasse 3  en afgelopen weekend won hij in Exloo de internationale Dutch Amazone Cup in diezelfde klasse 3. “Het lijkt heel gemakkelijk om een bruggetje over te gaan, maar het moet wel volgens bepaalde eisen. Ik doe het nog op twee handen, maar op het niveau van Henri moet het met één hand.”

Relaxte paarden

“Het voordeel is dat de paarden er veel relaxter van worden, ze zijn veel meer gewend. Op concoursen heb ik veel minder spanning, want ze zien veel meer. Andersom heb ik natuurlijk ook voordeel van mijn dressuurachtergrond, daarom gaat het me best goed af”, sluit de ruiter af.

ZZ-Zwaar: aansprekende scores

In het ZZ-Zwaar werden er aansprekende resultaten behaald door Corinda Lutjeboer en Katie Werring. Lutjeboer reed Da Vinci Sollenburg naar 67,57% en 65,14%, een eerste en tweede plaats. De andere proef werd gewonnen door Katie Werring en Francois (65,36%).

Topscore voor Verwaal

In de Intermediaire I reed Linda Verwaal een absolute topscore. Met Jazz-zoon Jakari II bemachtigde zij net geen 72%. Epskamp reed in deze proef naar 64%, dat deed hij met Wubels (v.Rubels).

Brouwer bovenaan in GP

Kirsten Brouwer startte Alain Delon SB (v.UB40) in de Grand Prix en wist dit winnend af te sluiten.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: Privébezit

Reacties