Subtop: Buitenseizoen goed van start voor Kim Schmid

Subtop: Buitenseizoen goed van start voor Kim Schmid

0 702
Kim Schmid

Het buitenseizoen is voor Kim Schmid goed van start gegaan. Nadat de Zuid-Hollandse amazone verleden week tweede werd met 70% tijdens de eerste buitenwedstrijd van het seizoen, wonnen Schmid en Pharmahorse Theodoor (v.Metall) vandaag de Grand Prix in Maasdijk met 70,45%.

“Ik dacht altijd een abonnement op de tweede plaats te hebben, maar nu werd ik toch een keer eerste”, vertelt Schmid na afloop. “Ik was heel tevreden, het gaat ook steeds een beetje beter. Het begint nu een beetje op een Grand Prix te lijken. In de GP-U25 heb ik natuurlijk ook goed meegereden, maar ik vond de overstap toch nog best moeilijk. Het wordt nu wat strakker en gecontroleerder.”

Nog steeds topfit
De schimmel scoorde vandaag hoge cijfers voor de passage , de zigzag, de pirouettes en bij één jury een negen voor de wissels om de pas. “Theo is inmiddels zeventien en nog topfit. Zolang hij aangeeft het nog leuk te vinden, blijft hij meegaan. Ik heb nog geen kalender gemaakt, maar van de zomer wil ik zeker internationaal weg.”

Geen doel op zich
Met kaderscores is de amazone niet echt bezig. “Vorig jaar heb ik me daar heel erg druk om gemaakt, maar sommige dingen kun je niet plannen. Het is nu geen doel op zich meer, al wil ik wel wat kaderwedstrijden rijden”, vertelt de leerlinge van Coby van Baalen die sinds kort ook bij Marieke van der Putten traint. De tweede plaats was voor Danielle van Mierlo die met Rhodium-nazaat de 70% net niet aantikte.

Lichte Tour: De Man aan zet
In de Lichte Tour was het Sietske de Man die met haar Jazz-dochter Ziva net geen 68% bij elkaar reed. Net als de nummer twee, Marije van den Heuvel en Donovan van Kairos (v.Oscar), de Intermediaire I.

ZZ-Zwaar: Monique te Lindert
In het ZZ-Zwaar was het Monique te Lindert die beide proeven aanvoerde. De amazone zadelde TC British Empire (v.Beltoni) en scoorde 68,43% en 65,57%. Kirby Kroos werd tweemaal tweede, zij scoorde met Johnson-nazaat Edison 65,43% en 63,93%.  Derde plaatsen waren er voor Inge Agterberg en Karin Kuyl.

Uitslag Subtop Hoek van Holland

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties