Subtop I Britt Konings: ‘De oefeningen moeten perfect zijn’

Subtop I Britt Konings: ‘De oefeningen moeten perfect zijn’

0 1205
britt konings hameur subtop

Zondag waren Britt Konings en Hameur G (v. Charmeur) de sterkste combinatie in het ZZ-Zwaar tijdens de subtopwedstrijd in Velddriel. De zesjarige Harmeur, is gefokt door M. De Groot en Konings heeft hem vanaf dat hij drie is onder het zadel.

De eerste proef werd gewonnen met een percentage van 63,786%.

Goed gevoel

De amazone heeft hem zelf doorgereden en maakte in oktober haar debuut in het ZZ-Zwaar. ‘Ik had zelf een goed gevoel over mijn proef en kon mijn galoponderdelen erg goed laten zien,’ vertelt de amazone over de wedstrijd in Velddriel. ‘De overstap naar het ZZ-Zwaar vond ik qua moeilijkheid wel meevallen, alleen moeten de oefeningen wel perfect zijn. De oefeningen zitten er eigenlijk allemaal op, alleen moet ik deze nog verfijnen om nog hogere scores te rijden.’

Zelf aan de slag

De 19-jarige amazone lest bij Cindy van Vught. ‘Echt speciale dingen doe ik meestal niet voor een wedstrijd, wel plan ik vaak een les in de week voor de wedstrijd. Daarna ga ik zelf aan de slag met alle oefeningen en de dag voordat we op wedstrijd gaan, rijd ik Hameur even lekker los. ’

Marielle Spierings en Exclusive (v. Forst Romancier) werden in Velddriel tweede met 63,143%. De derde plaats ging naar Cindy Teven en Bolivia (v. Toulon) met 61%.

Zaterdag

Zaterdag werd het ZZ-Zwaar gewonnen door Olga Boucher en Houdini la Haya (v. Krack C) met 67,143%. Tweede werden Jeroen Okkema en Hyatt (v. Lord Leatherdale) met 66,071%. Michelle van Lanen en Intendro A van de Nachtegaele (v. Contendro) werden derde met 65,071%.

Prix St. Georges

Joyce Heutink won met Gaudi Vita (v. Apache) de Prix St. Georges. Dit deed de combinatie met 75,147%. Petra van Esch en Fifty Fifty (v. Florencio) werden tweede met 71,765%. Jonna Schelstraete – van den Ham en Grand-Charmeur (v. Apache) werden derde met 71,103%.

Tweede proef

Voor Cindy Teven en Bolivia (v. Toulon) was het Pay Back time in de tweede proef, hun proef was goed voor 60,429% en dit was goed voor een eerste plaats. Laura Lodewijk en Zonnehoeve’s Formidable (v. Sandreo) werden tweede en behaalde net geen 60%.

Junioren

De junioren rubriek werd gewonnen door Thessa Gilbers en Gominka EST (v. Lord Leatherdale). Hun proef werd beloond met 68,636%

Prix St. Georges zondag

De Prix St. George werd zondag gewonnen door Mara de Vries en Dornenstern (v. Danone) met 68,456%. Chanou Janssen en Black Jack (v. Florett As) werden tweede met 61,765%. Otte Arts en Tromph (v. Orm) werden derde met 61,397%.

Inter I

Carlijn Huberts en Cupido (v. Daddy Cool) schreven de Inter I op hun naam met 70,588%. Sanne Vos en Daria (v. Gribaldi) werden hier tweede met 62,647%.

Zware Tour

Remy Bastings schreef de Zware Tour rubriek op zijn naam met Ambassador (v. Rhodium) met 64,348%. Fyra Klinkers en Equirelle W (v. Florett As) werden tweede met 63,967%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Foto: Remco Veurink

Reacties