Subtop: ‘Bootcamp bij Coby van Baalen werpt zijn vruchten af’

Subtop: ‘Bootcamp bij Coby van Baalen werpt zijn vruchten af’

0 1718

In Hulten stond vandaag de tweede selectiewedstrijd voor de halve finale van het NK dressuur op het programma. De eerste rubriek waarin gestreden werd voor plaatsing van deze halve finale, was het ZZ Zwaar.

De rubriek werd met 69,86% gewonnen door Mara de Vries met Dornenstern (v. Danone). Deze selectie was pas de derde wedstrijd van het duo. ‘De eerste selectie van een aantal weken gelden was onze eerste wedstrijd en daarin hadden we nog een paar afstemmingsfoutjes. Vandaag liep Dornenstern eigenlijk heel goed. Het stap- en het drafgedeelte gingen echt heel erg fijn. Doordat hij zo fijn aanvoelde, ging ik in de galoptour iets te onstuimig rijden en mislukte het eerste onderdeel. Voor deze uitgestrekte galop haalden we dan ook een drie. Daar stond dan wel een tien voor mijn linker pirouette tegenover. Een bijzonder cijfer aangezien de pirouette niet mijn favoriete oefening is om te rijden en ik er heel lang moeite mee heb gehad. Ik ben blij om te zien dat de ‘bootcamp’ van Coby van Baalen op dit onderdeel zijn vruchten begint af te werpen.’

Tweede thuis

De amazone geeft aan dat ze veel aan Coby te danken heeft: ‘ Dressuurstal van Baalen (DvB) voelt voor mij als een tweede huis. Ik kom er al vanaf dat ik op de pony’s reed en we zijn inmiddels zo op elkaar ingespeeld dat ik mij niet kan voorstellen dat ik ooit ergens anders zou gaan werken. Ik heb in al die jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en vele kansen gekregen. Ik ben Coby ontzettend dankbaar dat ik deze mogelijkheden heb gekregen en nog steeds krijg. De paarden die ik op dit moment rijd, zijn stuk voor stuk hele fijne paarden. Dornenstern is in eigendom van de in Luxemburg woonachtige familie Thill. Zij hebben al jaren een warme band met de familie Van Baalen en hebben daar regelmatig paarden gestald staan. Dornenstern heeft als jong paard al meerdere goede klasseringen gelopen tijdens jonge paarden proeven in Luxemburg. Het is een heel fijn paard met drie goede gangen, hij is ontzettend ongecompliceerd en een heerlijkheid om mee op wedstrijd te gaan.’

Cateringbedrijf

De amazone kijkt uit naar 2017. ‘Ik heb de beschikking over hele fijne paarden en er staan mooie wedstrijden op het programma. Naast mijn werk in de paarden heb ik samen met mijn familie een cateringbedrijf en openen wij volgend jaar samen met de familie een brasserie in een fortwachtershuis bij ons in de buurt’, aldus de ondernemende amazone. De tweede plaats in deze rubriek was voor Jessica Nijpjes en Nordiek’s Ed (v. Apache) die een percentage van 66,36% bij elkaar reed. Voor de derde plaats mocht Justine Mudde naar voren komen. Zij ontving voor haar proef met Easy Rider (v. Sorento) een score van 66,21%.

LT voor Stephanie Beek-Peters

Ook voor de Prix St. Georges stond plaatsing voor de halve finale op het programma. De eerste prijs met bijbehorende plaatsingspunten was voor Stephanie Beek-Peters met Etoile Riche (v. Sir Oldenburg) met een percentage van 70,59%. Zij werd op de voet gevolgd door Karen Nijvelt met Elysias (v. Jazz) die met haar proef dichtbij kwam met 70,39%. De scores lagen allemaal dichtbij elkaar want ook Danielle van Mierlo en haar Custom zadels Dayano (v. Jazz) behaalde ruim 70%, goed was voor de derde plaats.

Mooie Inter I voor Nijpjes

In de Intermediaire I was het oranje lint voor Chantal Nijpjes met Checavara N (v. Rubiquil). Zij noteerden een mooie score van 70,07%. De tweede plaats was met 67,43% voor de Engelse Charlotte Fry en Dark Legend (v. Zucchero).

Er stonden ook nog twee proeven voor de Young Riders uitgeschreven. De Landenproef werd gewonnen door Mercedes Verweij met Vian Sandro (v. Sanro Hit) met een percentage van 61,05%. De Individuele proef kwam op naam van Charlotte Fry met Taikoen (v. Negro). Zij behaalden een score van 65,20%.

Tekst: Elisabeth Penterman
Foto: DigiShots

Reacties