Subtop: Bojengel met Tommie Visser naar winnende score

Subtop: Bojengel met Tommie Visser naar winnende score

0 755

In Den Dungen won Tommie Visser vandaag de Prix st. George met zijn nieuwe topper, de KWPN-goedgekeurde hengst Bojengel (v. Uptown). De score kwam uit op 69,74%. In deze rubriek maakte de eveneens voor het KWPN goedgekeurde hengst Valdez (v. Houston) een fraai rentree onder zijn nieuwe amazone Ingrid Gerritsen. De score van dit duo kwam uit op bijna 65%.

Een zeer tevreden Visser vertelt: ‘Dit was pas onze tweede wedstrijd samen. Over de eerste die ik eind mei in Ermelo reed, was ik niet zo tevreden. Hij scoorde toen nog wel 67%, maar ik wist dat ik de basis nog beter voor elkaar moest hebben. Daarom heb ik hem ook even thuis gehouden om daar aan te werken. De proef ging vandaag dan ook een stuk fijner en vooral in het drafgedeelte scoorde hij goed. Er zijn nog wel dingen die beter kunnen. Zoals de series die meer berg op gesprongen kunnen worden, door hem meer voorwaarts te rijden en de keertwendingen waren niet zo mooi. Bojengel is echt een super fijn paard met een goede instelling en is hij ongecompliceerd, dat is ook wel eens fijn. Hij wil altijd heel graag en daarnaast heeft hij drie goed basisgangen én is hij heel knap. Ik ben ik blij dat ik zo’n paard mag rijden. Ook de juryleden waren enthousiast en zaten exact op één lijn. Thuis train ik hem samen met mijn moeder en zijn we al een beetje bezig met de piaffe en passage, maar eerst wil ik nog meer aandacht besteden aan de basis. Ik had het er vandaag nog wel met mijn moeder over, dat het ons wel een goed idee lijkt om met hem mee te doen aan de selecties.’ Achter Visser volgde Jonna Schelstraete op een nipte tweede plek met 69,34%. Zij zadelde Sambuca (v. Sir Oldenburg). Lisanne der Nederlanden werd derde. Met Alaska DVB (v. Weltino) scoorde ze 67,37%.

Houtvast op dreef in Intermediaire II

Tommie startte ook de 11-jarige goedgekeurde KWPN-hengst Zhivago (v. Krack C) voor de tweede keer in de Intermediaire II. Helaas moest Tommie afgroeten. Hierover vertelt hij enigszins teleurgesteld: ‘Zhivago voelde gewoon niet fit en daarom leek het mij niet verstandig om door te rijden.’ Deze rubriek werd ruimschoots gewonnen door Danielle Houtvast en haar Jazz-nakomeling Utah. De score van dit duo kwam uit op een zeer nette 70,13%. Marian Dooresteijn werd met haar 12-jarige nakomeling van Negro, Waldemar, tweede (65,92%).

In de Intermediaire I was Marlies van Baalen aan zet. Zij stuurde de Johnson-nakomeling Dion Johnson naar de overwinning met een score van 74,28%, wat tevens de hoogste dagscore betekende.

Van Rooij niet te kloppen

Arthur van Rooij die al meerder KNHS-titels in de wacht sleepte, zo ook in het ZZ-Licht met Cupido (v. Johnson), zette zijn zegereeks voort in het ZZ-Zwaar. Hij startte maar één proef en won die direct met maar liefst 72,86%. In de tweede proef ging de zege naar Stephanie Koks met Debbehoeve’s Winstar (v. Rousseau). De score kwam uit op 64,43%. In de andere groep ZZ-Zwaar deelnemers verdeelden Greonne van Beijsterveldt-Smeekens en Andrea Villaverde de prijzen. Greonne zadelde Villmore (v. Nobility) en reed naar 63,43%. Villaverde scoorde 66,57% met haar Cartier (v. Don Frederico). (CdB)

Foto: Jessica Pijlman/ Made by Jessy

Uitslag Subtop Den Dungen 15-10-2015

 

 

Reacties