Subtop: Black Pearl brengt ambitie terug bij Wendy Fokker

Subtop: Black Pearl brengt ambitie terug bij Wendy Fokker

0 781
dressuur subtop

Vanwege de warmte waren er in Aalsmeer nogal wat afmeldingen. In de Prix st. Georges stond Wendy Fokker aan kop met Polansky-dochter Black Pearl. Haar proef werd beloond met 65,46%

“Ik heb alleen de Prix st. Georges gereden”, steekt een tevreden Wendy Fokker van wal. “We hadden totaal geen last van de warmte en Black Pearl liep een fijne proef, waarin grote fouten uitbleven. Black Pearl is een hete tante, maar vandaag had ik veel controle. Over de hele linie kan ze makkelijk een zeven scoren. Voor het uitstrekken en het algemene beeld gaan de punten nog wel wat omhoog. Ze is natuurlijk een plaatje om te zien en de aanleuning is altijd stil, daar scoor ik wel punten mee.”

Topkarakter
Fokker nam de veertienjarige Polansky-dochter tweeënhalfjaar geleden over van een lesklant van haar. “Zij reed er M mee en had andere ambities. Ik heb vanaf het eerste moment dat ik op haar zat een enorme klik met haar. Ze wil altijd en heeft werkelijk een topkarakter. Daarmee maakt ze haar beperkingen meer dan goed. Het doel is om op korte termijn de Intermediaire I door te rijden.”

Jeugdperiode
Wendy was bij de jeugd uitermate succesvol met Darwin, de Tangelo-zoon waarmee haar moeder Inge eerder Grand Prix reed. Na twee Junioren- en één Young Riders-EK kwam Darwin op een leeftijd dat hij van zijn pensioen mocht genieten. “Ik heb nog wat jonge paarden in de basissport uitgebracht, maar –ook door wat pech- had ik niet zomaar een paard waarmee ik weer de aansluiting kon vinden. Ik heb er toen voor gekozen om het rijden op een laag pitje te zetten, al gaf ik wel wat les en reed ik soms een paard van een lesklant. Totdat ik Black Pearl weer vond, was het niet mijn intentie om weer volledig de sport in te gaan”, licht de amazone die een drukke baan als HR-manager heeft toe.

De tweede plaats was voor Eline van Egmond, haar proef met Duvall (v.Sanciso) werd beoordeeld met 65,20%.

ZZ-Zwaar: glorie voor Glorie
In het ZZ-Zwaar was er glorie voor Marleen Glorie. De amazone startte Jurre B (v.Fabe) in een volle rubriek en die wist zij te winnen met 66,79%. Astrid Langenberg en Downtown (v.Uptown) scoorden 65% en de tweede plaats. Joyce van Schaik mocht het witte lint ophalen.

Intermediaire I: De Vos wint
De Intermediaire I kwam op naam van Lischa de Vos. Zij zadelde OO Seven-nazaat Bretagne en scoorde 65,79%. Daarmee werd zij op de voet gevolgd door Miranda Pakvis, de stalamazone van stal Bernoski reed Zeus (v.Rousseau) naar 65,66%.

Volledige uitslagen volgen

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: Remco Veurink

Reacties