Subtop: B-kaderscores voor Van Baalen en Heijkoop *Update*

Subtop: B-kaderscores voor Van Baalen en Heijkoop *Update*

0 1056
Marlies van Baalen - Ratzinger Nederlands Kampioenschap 2016 © DigiShots

Marlies van Baalen en Danielle Heijkoop behaalde beide een B-kaderscore tijdens de Subtop Summer Days die vandaag zijn begonnen bij paardensportcentrum Den Goubergh in Roosendaal. Marlies reed haar Ratzinger (v. Ricardos) naar een ruime B-kaderscore van 70,23% wat tevens een oranje lint opleverde. In de Lichte Tour ging de nipte overwinning naar stalamazone van Van Olst Stables, Charlotte Fry.

‘Marlies reed een zeer gedegen proef’, begint hoofdjury Els Mouw. ‘Zij is natuurlijk zeer ervaren in het rijden van proeven en zal nooit een steekje laten vallen. Vooral de verruimingen en appuyementen waren hoogtepunten uit de proef. Verder had de passage veel uitdrukking en was de piaffe goed, al mag die meer in evenwicht blijven. Ik heb met genoegen naar de proef van Marlies zitten kijken en het is ook leuk om te zien dat de combinaties iedere keer weer verbetering laat zien.’

Aansprekend drafwerk

Op de tweede plaats met eveneens een B-kaderscore eindigde Danielle Heijkoop met Gribaldi-nakomeling Badari. De score kwam uit op exact 69%. ‘Het paard van Danielle heeft heel veel aanleg voor de passage. In het drafwerk spreek het paard erg aan en ook in de galop doet hij het goed. De piaffe is nog wel een aandachtspunt’, besluit Els Mouw. De derde plaats (67,07%) werd ingenomen door Marjan van der Jagt met Radetzky (v. Houston).

Lord Leatherdale naar bijna 70%

Samen met de dertienjarige hengst Lord Leatherdale (v. Lord Loxley), die eind vorig jaar werd terug getrokken uit de dekdienst om zijn sportcarrière voorrang te geven, scoorde Charlotte Fry bijna 69% in de Prix st. George proef. Op de tweede plaats eindigde kersvers zilveren en bronzen medaille winnares Lisanne Zoutendijk. Dit keer zadelde ze Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) en reed ze 68,33% bij elkaar. Het witte lint was voor een andere nazaat van Lord Loxley, Legend of Loxley, met op zijn rug amazone Saskia Maertens. Het percentage kwam uit op 68,25% en ze zat daarmee zowel de nummer één als twee op de hielen. Andrea Villaverde stuurde haar Cartier (v. Don Frederico) naar een vierde plek (67,15%), gevolgd door Yoni de Vette met Alonso (v. Olivi). Zij behaalden 66,71%.

Foto: Digishots

Complete uitslagen volgen zo spoedig mogelijk. (CdB)

Reacties