Subtop: B-kader lonkt voor Filion

Subtop: B-kader lonkt voor Filion

0 1116

Drie B-kaderscores werden er vandaag gehaald in de Grand Prix en U25 tijdens een Subtopwedstrijd in Almelo. Met de aansprekende Wenicienta (v. Rosario) behaalde Dominique een B-kaderscore van 70,20%. Lynne Maas reed met haar Uranium (v. Metall) ook een B-kadersore bij elkaar en wordt daarmee opgenomen in het B-kader. In de U25 wist B-kaderlid Danielle Houtvast met Utah (v. Jazz) wederom een B-kaderscore te behalen. De hoogste dagscore ging naar Juliette Ramel die met Buriel KH (v. Osmium) bijna 72% scoorde in de gecombineerde rubriek voor Intermediaire A en B. In de Lichte Tour gingen de overwinningen naar de mannen Nicky Snijder en Frank Hosmar. In beide ZZ-Zwaar rubrieken was het twee keer raak voor Katja Renken-van der Lubbe.

Dominique was in eerste instantie even teleurgesteld. ‘Ik dacht dat ik met deze derde B-kaderscore in het kader zou zitten, maar mijn eerste B-score heb ik langer dan zes maanden geleden gehaald en dan telt deze niet meer mee. Daarbij had ik ook net geen A-kaderscore (71% red.). Maar toch ben ik wel heel blij dat ik gewonnen heb, want er was best goede concurrentie. Normaal gesproken rijd ik liever niet in Almelo. De bodem is daar iets hard en ‘Pops’, zoals ik Wenicienta liefkozend noem, gaat dan wat hectisch lopen. Omdat het een kadervormingswedstrijd was, wilde ik er toch graag starten. Pops liep best fijn en foutloos door de proef. Alleen de linkerpirouette had ik denk ik wat te weinig gezet en was daardoor niet mooi in balans. En dat terwijl dit juist voor onze de makkelijkste kant is. In de uitgestrekte stap deed ze mooi haar neus naar voren en hals op lengte, maar trok ze iets te veel aan mijn hand. De piaffe en passage tour ging heel goed, al mag de piaffe nog wat meer op de plaats. Ik had mij al voor de volgende kadervormingswedstrijd, die in Breda is, ingeschreven, maar daar sta ik op de reservelijst. Ik wil er dolgraag starten. Ik hoop dat er een plekje vrij komt en ik dan wellicht echt mijn derde B-kaderscore kan halen’, aldus de amazone die niet stil zit en vanavond naar Rusland vertrekt om daar enkele dagen trainingen te geven. Lynne Maas reed met Uranium W (v. Metall) naar 69,57% en dit was goed voor de tweede plek en een B-kaderscore. Ook startte ze de vosruin Zamora (v. Krack C), waarmee ze 68,43% scoorde. Dit leverde een vijfde plaats op. Op de derde plek eindigde Christa Larmoyeur, die vorige week haar rentree maakte, met de imposante Aston Martin NL (v. Uphill). Haar score kwam uit op 68,67%. Met een klein verschil werd Marjan van der Jagt vierde (68,43%). Zij zadelde haar 17-jarige Radetzky (v. Houston).

Mooie scores in Midden Tour

In de U25 rubriek die tevens als kadervormingswedstrijd te boek stond, werd Danielle Houtvast eerste en tweede. Met Utah leverde het een B-kaderscore op. Met Palermo H (v. Kigali) behaalde ze 64,42%.
De Zweedse Juliette Ramel, die met haar paard Ten Points (v. Chapman) internationaal furore maakt in de Grand Prix, ziet haar negenjarige Buriel KH (v. Osmium) als opvolger. Zij kocht Buriel KH in 2013 van Jonna Schelstraete en was met de bruine ruin al internationaal succesvol in de Lichte Tour. Nu startte ze haar Nederlands gefokte paard in Almelo in de Intermediaire B en won met een veelbelovende score van 71,94%. Nipt tweede in deze rubriek werd de vandaag jarige Marlies van Baalen die met haar Zinidi (v. Gribaldi) uit kwam op Intermediaire B niveau. De juryleden beoordeelden haar proef met maar liefst 71,62%.

Snijder en Hosmar bovenaan

De sensibele Kalshoven Zalsa & Jazz (v. Jazz) werd in de Intermediaire I fraai voorgesteld door Nicky Snijder. Dit leverde een percentage op van bijna 67 en een oranje lint. Achter Snijder volgde (66,71%) Linda Verwaal met haar Rocky (v. Rock Forever).
In de Prix st. George rubriek reed Frank Hosmar met zijn Alphaville NOP (v. Sandreo) overtuigend naar de eerste plaats. Met exact 70% gaf hij de rest van het deelnemersveld het nakijken. Frank kwam vandaag in Almelo met zijn oogappel ook nog uit in Grade 4. Daar deed hij er nog een schepje bovenop en scoorde 74,29%, waarmee hij wederom eerste werd. Christianne Goes behaalde het rode lint (66,78%) in de Prix st. George met Accountancy Bellissimo (v. Florencio). De derde plaats (66,38%) was voor Ellen Visschedijk met Montender-nakomling Ultimo.

Charming Lady onverslaanbaar

Katja Renken-van der Lubbe stelde haar Charming Lady (v. Painted Black) netjes voor. Dit resulteerde in twee overtuigende oranje linten (64,43% en 66,00%) in de beide ZZ-Zwaar rubrieken. De nummers twee en drie in beide proeven waren aan elkaar gewaagd. Annemarie Tiktak stuurde haar Gelders gefokte Wonder Lady (v. Parcival) in de eerste proef naar een tweede plek (61,71%). Het witte lint (61,57%) in deze proef ging naar Gert Wiegand Bruss met C.S.I. (v. Waldo). Tatjana Mulder eiste in de tweede proef de tweede plek op (62,71%) Zij zadelde Johnson-nakomeling Codora V. Met 62,43% werd Marike Klok derde met haar Bowien-rhodima (v. Rhodium). (CdB)

Uitslag Subtop Almelo 30-8-2015

Foto: Jessica Pijlman/ Made by Jessy

Reacties