Subtop: Bijna 69% voor Boschman

Subtop: Bijna 69% voor Boschman

0 59
Foto: Archief

Zaterdag 15 maart reed Seth Boschman tijdens een Subtopwedstrijd in Emmeloord naar de hoogste dagscore. Samen met RS2 Adriaan (v. Special D) behaalde hij een score van maar liefst 68,88% in de Intermediaire I. In de Prix st. George was Callista Leeuwerke te sterk voor de overige deelnemers. Met Londonderry-nakomeling Santo’s Zhivago reed ze naar 66,58%. Het hoogste percentage in beide ZZ-Zwaar groepen was 67,00%. Deze score werd behaald door Vai Bruntink met Chardonnay (v. Winningmood).

Seth vertelt over zijn proef: ‘Ik kwam met een heel goed gevoel de proef uit. Adriaan bleef er goed aan trekken en scoorde hoge punten voor pirouettes, series en in de draftour. Er zaten nog wel wat kleine dingetjes in, zoals een volte die niet zo mooi was en de tweede pirouette waar ik niet netjes uit vandaan reed. Adriaan heeft veel ‘go’ en heb ik in oktober twee keer Prix st. George gestart. Daarna heb ik hem even thuis gehouden om hem verder te trainen voor de zwaardere oefeningen, samen met mijn trainer Edward Gal. Dit pakt hij heel goed op en ik wil binnen kort met hem de Inter A en B proeven gaan rijden. Dit zijn super proeven ter voorbereiding op de Grand Prix. Adriaan heeft mijn partner Robin van Lierop al vanaf zijn derde. Hij heeft hem in de breedtesport en daarna tot en met de Lichte Tour uitgebracht. Toen heb ik Adriaan van hem overgenomen. Samen met Robin heb ik Adriaan in eigendom en run ik tevens onze eigen dressuurstal.’Achter Seth Boschman eindigde Trea Mulder op de tweede plaats. Met haar Don Romantic-nakomeling Brinkhof’s Zaira behaalde ze 64,01%. Derde (63,82%) werd Justine Mudde met Dyno (v. Duntroon).

Prix st. George wederom voor Leeuwerke

In de Prix st. George zette Callista Leeuwerke haar zegereeks voort. Het oranje lint (66,58%) was voor haar met Santo’s Zhivago. Dennis Ausma volgde op de tweede (65,72%) en derde (64,93%) plaats met respectievelijk Upendo (v. Jet Set D) en Catch of the Day (v. Curaçao). Met Pays Bas NL (v. Cabochon) werd Michelle de Jonge vierde (64,87%). Vijfde (63,88%) werd Trea Mulder met Brinkhof’s Zaira.

Bruntink beste in ZZ-Zwaar

Zowel ’s ochtends als ’s middags was er een groep die op ZZ-zwaar niveau uitkwam. Beide groepen mochten twee proeven rijden. In de eerste groep en de eerste proef werd Merel Peper eerste. Met Virbac Zep (v. OO Seven) scoorde ze 65,57%. De tweede plaats was voor Vai Bruntink, die Chardonnay naar 65,14% stuurde. En derde (63,00%) werd Simone Terpstra met Welton (v. Gribaldi). Ook in de tweede proef domineerde deze drie amazones. Vai Bruntink werd nu eerste met 67,00% en Merel Peper tweede met 62,43%. De derde plaats was wederom voor Simone Terpstra met 60,57%.
In de tweede groep ZZ-Zwaar wisten Irene van Seggelen en Jolanda de Nekker de eerste en tweede plaatsen te bemachtigen. Met Room For Living Zidana werd Irene twee keer eerste, 66,57% en 65,86%. De tweede plaats werd twee keer opgeëist door Jolanda met 66,43% en 62,43%. In de eerste proef was het witte lint (65,71%) voor Justine Mudde met Lauda (v. Laudabilis). Vierde (64,71%) werd Iris Mensink met Zeewoldes Oberon (v. Rousseau). In de tweede proef werd Marjolein Noppert derde (61,71%). Zij zadelde haar Kennedy-nakomeling Socrates. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

Reacties