Subtop: ‘Adelinde Cornelissen en Parzival als vanouds’ *update*

Subtop: ‘Adelinde Cornelissen en Parzival als vanouds’ *update*

0 2028
parzival adelinde cornelissen

Adelinde Cornelissen startte vandaag haar topfitte Jerich Parzival NOP (v. Jazz) tijdens de Subtopwedstrijd in Werkendam. De combinatie reed buiten mededinging naar een super score van bijna 82% in de Grand Prix. Eerste in deze in handicap verreden rubriek voor Midden en Zware Tour deelnemers werd Kirsten Beckers met Broere Argentino (v. Jazz). Haar score kwam in de Intermediaire II proef kwam uit op 72,30%. De Lichte Tour rubriek kwam overtuigend op naam van Jenneke Overduin. Charlotte Kruiniger en Karen Nijvelt reden naar mooie percentages en oranje linten in het ZZ-Zwaar. In de andere rubrieken ZZ-Zwaar deelnemers verdeelden Gayle Bosch en Tessa Mensodines de eerste prijzen.

Voor Cornelissen was deze wedstrijd vooral om wedstrijdritme op te bouwen. In 2015 kwam de combinatie weinig aan start. In november was er een mooi wedstrijdentree met een tweede (76,72%) plaats in de Grand Prix en een derde (78,775%) in de kür tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Stockholm. Jurylid Eddy de Wolff van Westerrode was duidelijk over de proef van Adelinde: ‘Het was als vanouds. Adelinde reed heel sterk, waarbij de piaffe en passage tour heel goed van de grond waren. Voor de piaffes kon ik meerdere tienen kwijt. De piaffes komen een aantal keer in de proef voor en tellen dubbel en bepalen zo maar een derde deel van je punten. Ook alle andere oefeningen werden heel goed uitgevoerd, waarbij de afwerking erg mooi was. Als kritisch noot kan ik alleen toevoegen dat Parzival soms iets kort werd in de hals.’ Adelinde is van plan om nog een paar keer nationaal starten alvorens weer internationaal in actie te komen. Wellicht zal dat volgende maand in Neumünster zijn.

Beckers met toekomstpaard naar overwinning

Kirsten Beckers maakte vorige week een winnend debuut in de Midden Tour met de Jazz-nakomeling. Nu was de score zelfs nog ruim vier procent hoger. Ook deze proef leverde een oranje lint op. De Wolff van Westerrode was over deze combinatie eveneens zeer te spreken: ‘Het is een heel goed paard, met drie goede basisgangen. Echt een paard voor de toekomst. De combinatie gaf een plezierig beeld, zoals je dat graag wilt zien. Het paard liep gedragen en was daarbij mooi in het front. Er zaten nog wel een paar foutjes in de proef.’ Achter Beckers volgde Kim Schmid met Apart (v. Florencio). Haar Grand Prix-proef werd beloond met 68,80%. De Russische Tatiana Makarova en Absolutely Fabulous (v. Fürst Heinrich) reden een Intermediaire II proef. Met 68,18% was deze goed voor een derde plek. Laurens van Lieren reed op zijn thuisbasis met de Royal Dance-nakomeling Vivanck naar een vierde plek. De score van zijn Grand Prix proef kwam uit op bijna 68%.

Overduin niet te kloppen in Lichte Tour

Met haar negenjarige hengst Closehorses Candreo (v. Sandreo) was Jenneke Overduin te sterk voor de rest van het deelnemersveld. Met 67,57% voor de Prix st. George-proef stond zij ruimschoots aan kop. Jessica Oppermans reed met de 19-jarige Paron (v. Hamlet) een Intermediaire I proef. De nette score van 64,80% leverden hen het rode lint op. Met Royal Chica Bo (v. Royal Dance) werd Evelyn Kotting-Koning derde. De PSG-proef die zij reden werd door de juryleden beoordeeld met 64,57%.

Hoogste ZZ-Zwaar score voor Nijvelt

In de eerste groep en de eerste proef voor ZZ-Zwaar combinaties was het twee keer raak voor Karen Nijvelt. Met Hemmingway-nakomeling Caramba werd ze eerste. De proef leverde een fraaie score op van 67,14%. Met haar andere paard Darwin (v. Maestro) werd ze tweede (63,71%). Sigrid Bakker mocht het witte lint (62,43%) in ontvangst nemen. Zij zadelde Verona (v. Rubels). In de andere proef behaalde Tessa Mensonides een voldoende score en wist daarmee de eerste plek te behalen. Mariska van Groningen kreeg ook net een winstpunt met haar Origins Bowie (v. Nonaparte). Dit betekende voor hen een tweede plaats.
Charlotte Kruiniger, die ook het voormalige Grand Prix paard van Patrick van der Meer, nu President’s Majestic Uzzo geheten, onder het zadel heeft, reed vandaag pas voor de tweede keer op ZZ-Zwaar niveau. In de tweede groep ZZ-Zwaar deelnemers zadelde ze de 15-jarige Majestic Utility (v. Jazz). De score van de jeugdige amazone kwam in de eerste proef uit op 66,68%. Meerdere achten prijkten op het protocol voor de changementen. Ook de middendraf en de draf in het algemeen leverden achten op. In de andere proef ging het oranje lint naar Gayle Bosch met Eowyn (v. Ampere). Er werd een score van 65,71% behaald. In de eerste proef werd Bettine van Harselaar tweede (66,29%) met haar Whitney (v. Democraat). Gevolgd door Sylvia van den Broek op de derde (64,71%) plaats. Zij reed Tuschinski-nazaat Selevia’s Champion. In de tweede proef was er een tweede plaats (65,43%) voor Britt de Bever met haar 1.55 metende Lex & Max’s Ferrari (v. Veenstra’s Promise). (CdB)

Foto: Remco Veurink 

Uitslag Subtop Werkendam 19-1-2015

Reacties