Subtop: Barbançon wint Grand Prix

Subtop: Barbançon wint Grand Prix

0 1927
Morgan Barbancon. Foto: Sabine Timman

In Someren werd er vandaag voor het eerst een Subtopwedstrijd gehouden. In de Zware Tour rubriek eindigde Grand Prix amazone Morgan Barbançon op de eerste plaats. Carlijn Huberts won de gecombineerde rubriek voor Intermediaire B en II. In de Lichte Tour was Krista Kolijn onverslaanbaar en won zowel de Prix st. George als de Intermediaire I. Tim Drummen en Remy Bastings verdeelde de oranje linten in het ZZ-Zwaar en Young Rider Laurie Vervoort was de beste op muziek.

De Spaande internationale Grand Prix amazone Morgan Barbançon, wordt middels camera en oortje op afstand getraind door de Deense Andreas Helgstrand. Dat deze trainingen hun vruchten afwerpen, blijkt wel uit de winnende score van 69,05% met haar Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit). De amazone is in Weert gevestigd en volgt een studie International Business en Management aan de Universiteit in Eindhoven. Tweede in de in handicap gehouden rubriek voor Grand Prix en U25 werd Anne Meulendijks. Met haar MDH Avanti (v. United) reed ze 68,72% bij elkaar in de U25 proef.

Kicken

De 19-jarige Carlijn Huberts startte vandaag voor het eerst Intermediaire B en behaalde direct een winnende score van 64,70%. Dit deed ze met Watoeshi, een Rousseau-zoon die voorheen door Nicky Broxterman in de Grand Prix werd gereden. Watoeshi is in eigendom Carlijn’s tante en tevens Lichte Tour jurylid, Jose Huberts. ‘Ik heb Watoeshi afgelopen zomer twee weken gereden toen Nicky op vakantie was. Nu is Nicky zwanger en mag ik hem deze winter starten. Daarna zal Nicky hem zelf weer gaan rijden. Ik rijd Watoeshi nu pas twee weken en heb afgelopen dinsdag in Beuningen voor het eerst Inter A gestart. Het is nu de bedoeling om volgende week Inter II te starten, zodat ik U25 mag rijden. Het ging vandaag al beter dan dinsdag. Natuurlijk kent hij alles al, maar hij is niet de gemakkelijkste. Met losrijden was hij heel heet, maar in de proef stond hij er perfect aan. Vooral voor de verruimingen in draf, de passsage en piaffe scoorde hij hoog. In de wissels om de pas, hoefde hij er maar zeven te maken, maar deed hij er nog een paar extra. Het is heel moeilijk om zo’n proef te rijden, maar het geeft ook echt een kicken gevoel om het te doen’, aldus de tweedejaars studente diergeneeskunde die door haar vader Tonnie Huberts wordt getraind.

Kolijn en Op ’t Hoog verdelen prijzen

Zowel in de Prix st. George als in de Intermediaire I trok Krista Kolijn aan het langste eind. Naar eigen zeggen liep de amazone ‘wat te klungelen, maar namen haar twee kanjers haar door de proef mee’, aldus op haar facebook-pagina. Met Aladin (v. Tjaikovski) werd ze eerste (68,16%) in de Prix st. George. En met de sensibele Wish (v. OO Seven) was ze de beste (66,91%) in de Intermediaire I. In beide rubrieken mocht Kees Op ’t Hoog, eveneens jurylid tot met de Lichte Tour, als tweede naar voren komen. De scores kwamen uit op respectievelijk 67,76% en 66,64%. Met 67,37% werd Kyra Klinkers net aan derde in de Prix st. George. Zij zadelde Equirelle W (v. Florett As).

Toekomstpaard

In de eerste proef van het ZZ-Zwaar ging de overwinning (69,14%) naar Tim Drummen die met zijn spring gefokte Quintinn (v. Quidam’s Rubin) zijn debuut maakte. Volgens jurylid Piet Groen een paard waar we in de toekomst meer van gaan horen: ‘Het is een heel goed paard, dat al heel mooi in balans loopt. Hij loopt groot, maar moet ook nog wel leren klein te bewegen. De wissels en de fijne aanleuning waren super voor elkaar in de proef.’ Remy Bastings werd tweede (67,79%) met zijn Damoiseaux. ‘Een leuk paard die mooi gesloten werd voorgesteld. Remy reed een eerlijke proef en loodst zijn paard er vakkundig door heen. Wel moet hij af en toe denken om de halslengte, deze mag niet te kort worden.’ Ilse van Cranenbroek nam met Essien (v. Wynton) het witte lint (66,79%) in ontvangst. ‘Ook dit is een goed paard, dat een fraai silhouette laat zien. Wel mag het paard met nog meer expressie en stiller in de aanleuning lopen.’ Groen voegt er nog aan toe: ‘Het was een geweldige accommodatie om te jureren, waarbij de organisatie op rolletjes liep.’
In de tweede proef was Remy Bastings te sterk voor de overige deelnemers. Met Damoiseaux won hij met een score van 65,64%. Anouk op den Kamp werd tweede. Samen met Delta van de Voortbossen (v. Saros van ’t Gestelhof) reed ze naar 62,86%. Gezeten op haar Coco Chanel werd Joyce van Nooij derde (62,50%).

Vervoort beste op muziek

Zowel voor de Junioren als de Young Riders stond er in Sommeren een kür op muziek op het programma. Young Rider Laurie Vervoort werd in deze rubriek ruimschoots eerste (70,75%) met haar Chester (v. Tuschinski).
Naast de kür werden er ook reguliere proeven verreden. Young Rider Lotte Meulendijks behaalde met haar Welt Hill (v. Welt Hit II) 64,47%. Net genoeg voor de overwinning. Zij werd op de voet gevolgd door Jill Kuipers met Huvema Tigro (v. Negro). Hun proef werd beloond met 64,01%.
Bij de Junioren ging Vera Funke Kupper aan kop (60,07%) met haar Dance Little Sister (v. Winningmood). (CdB)

Foto: Sabine Timman

Uitslag Subtop Someren 25-11-2016

 

 

 

Reacties