Subtop: ‘Hij liep zo ongelooflijk goed’

Subtop: ‘Hij liep zo ongelooflijk goed’

0 1871
Maxime van der Vlist
Maxime van der Vlist en Bailey.

U25 amazone Maxime van der Vlist was euforisch vandaag. Met haar Bailey (v. Negro) reed ze in Vorden naar een A-kaderscore van 72,69%. Met Edison (v. Johnson), die ze pas vier weken rijdt, debuteerde ze in de Intermediaire II en mag ze nu ook U25 starten.

Maxime glimlacht van oor tot oor: ‘Bailey liep zo ongelooflijk goed vandaag, dit was één van mijn beste proeven proeven ooit en de score zit wel in het lijstje met hoogste scores. We hebben, samen met mijn trainster Jeanine Fiechter, de afgelopen tijd gewerkt aan de verbinding. Vandaag kwam dat heel goed uit de verf. Het beeld was meer op het achterbeen en de passage daardoor nog krachtiger en gedragen. Ook voor de piaffe scoorde hij achten.

Op mijn gevoel

‘Vooral de kleine schakelingen tussen de passage en piaffe, waarbij ik meer op mijn gevoel rijd, hebben bijgedragen tot een betere verbinding. De controle en totale balans werd hierdoor beter. Als ik heel kritisch ben, mocht de galop in de grijze zones nog iets meer op het achterbeen blijven.’

Niet te veel veranderen

‘Hij is in vorm voor volgende week, waar de KNHS Indoorkampioenschappen op de planning staan. Ik wil dus niet te veel meer veranderen. Over twee weken rijd ik met Bailey ook tijdens Indoor Brabant. Ik heb er onwijs veel zin in.’ Tweede in deze gecombineerde rubriek voor Grand Prix, Intermediaire II en U25 werd Denise Nekeman die met haar Grand Prix proef een score bij elkaar reed van maar liefst 72,66%. Dit deed ze met haar Boston (v. Johnson). Jill Huijbregts werd met EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) derde (66,92% U25).

Per ongeluk

‘Edison, die nog negen moet worden en in eigendom is van de familie Fiechter en Linda van Woudenberg, ben ik per ongeluk gaan rijden. Normaal trainde Jeanine hem en vier weken geleden vroeg ze aan mij of ik er eens op wilde. Dan kon zij zien hoe het eruit zag. Dat vond ze zo’n mooi plaatje, dat ze zei ‘je moet een startkaart aanvragen. Dat hebben we gedaan en vandaag reed ik voor het eerst de ring in om een Inter II proef te rijden. Het was allemaal nog wel groen, maar ook de juryleden gaven aan dat het een talentvol paard is. Door de score van 62,13% mag ik nu U25 met hem starten en zal ik hem naast Bailey mee gaan nemen. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die ik krijg van de familie Fiechter en Linda.’

Rensink ruim bovenaan

Met Edson (v. Winningmood) behaalde Gabrielle Rensink de eerste plek in de gecombineerde rubriek voor Prix St. Georges en Intermediaire I. Haar Prix St. Georges proef leverde 68,38% op. Laurie Vervoort eindige met Chester (v. Tuschinski) als tweede (65,81%). Met Ecuador VD (v. Ampere) werd Karlijn Geelkerken derde (63,97%). Deze laatste twee amazones reden beide een Intermediaire I proef.

A-kaderscore

Juniore Kimberkly Pap reed met Victory (v. Jazz) naar twee oranje linten in zowel de landen- als individuele proef. De landenproef stond in het teken van een kadervormingswedstrijd. Met 72,65% betekende dit een ruime A-kaderscore. In de individuele proef ging het net ietsje minder, met de combinatie die pas sinds ruim twee maanden samen is. Maar toch was er ook een mooie score van 68,09%. In de landenproef was er een tweede en derde plek voor respectievelijk Juniore Anna Venema met the Ritz R&B (v. Rohdiamant), het voormalige Lichte Tour paard van Carolien Reverdink, en voor Young Rider Carlijn Vaessen met Fossbury (v. Ampere). De scores kwamen uit op 67,20% en 66,40%. In de individuele proef wisselde de amazones van plek met percentages van 66,99% en 64,12%.

Debutante wint twee maal ZZ-Zwaar

Liela Strick die vandaag voor het eerst in de Subtop reed met haar Fieldmaster (v. Ampere) wist twee keer te winnen. Er werden al direct drie winstpunten gescoord (64,14% en 66,50%). Twee keer tweede (61,93% en 61,36%) werd Ester Penterman met Boyfriend (v. Oscar) en twee witte linten (61,43% en 61,29%) waren er voor Lynn Wossink gezeten op Sultan DH (v. Rafurstinels). (CdB)

Foto: Digishots

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties