Subtop | Amber Hage: “Dit was mijn doel”

Subtop | Amber Hage: “Dit was mijn doel”

0 1528
Amber Hage & Groovy Times - Foto: Annemieke van der Horst

Op de eerste dag van de Subtop tweedaagse in Hoogerheide schreef Amber Hage de eerste ZZ-Zwaar proef op haar naam. Ze reed haar Groovy Times (v. Zhivago) naar 63,929%.

Fouten

Hage vertelt “De proef ging voor mijn gevoel niet zo top. Het was heel slecht weer, het waaide en regende hard. We hadden binnen losgereden en toen zijn we naar buiten gegaan voor de proef. Het liep iets uit dus we zijn weer terug naar binnen gegaan. Daardoor werd hij een beetje druk en slopen er best wel wat grote fouten in.”

Totaalbeeld

“De pirouettes en een serie gingen mis. Dat zijn onderdelen die normaal juist goed gaan. Ik was nog verbaasd over het percentage. Maar er waren ook onderdelen die wel heel goed gingen. De drafappuyementen waren heel mooi gedragen en zijn stap is extreem goed. Daar krijgt hij altijd wel achten voor. Het fijne beeld wat hij laat zien heeft de punten wel opgehaald. Het totaalplaatje is heel prettig om naar te kijken” vertelt de amazone.

Debuut

De combinatie had nog één winstpunt nodig voor de overstap naar de Lichte Tour. Die is behaald waarna ze zaterdag direct haar debuut maakte in de Prix St. Georges. De combinatie werd derde met 66%. “Het was echt mijn doel om onze laatste winstpunt te halen. Het ging de tweede dag een stuk beter. Er ging één serie mis maar de pirouettes waren heel goed. Het beeld is heel constant en harmonieus. Hij straalt rust uit en is een opvallende verschijning met zijn vier witte hoge benen en witte vlekken.”

Lichte Tour

Hage rijdt het paard sinds anderhalf jaar voor de fokker en eigenaresse Mariska van der Starre. “We zijn in juni begonnen in het ZZ-Zwaar. De rest van dit jaar wil ik gebruiken om beter te worden in de Lichte Tour. Dit was de eerste keer in Prix St. Georges en dat wil ik meer bevestigen. Hij wordt steeds krachtiger. Het is een paard die 1000% zijn best doet. Hij is altijd vrolijk en wilt graag voor je werken. Dat vind ik een heel fijn gevoel, dat hij het altijd voor me wil doen” vertelt de amazone enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Annemieke van der Horst

Reacties