Subtop amazone Leonie Nijskens: ‘Loopgips, kun je daar ook mee rijden?’

Subtop amazone Leonie Nijskens: ‘Loopgips, kun je daar ook mee rijden?’

0 1879

Dinsdag reed subtop amazone Leonie Nijskens voor de tweede keer een Intermédiaire I proef met haar tienjarige Valdez-zoon Crespo. Dit resulteerde in een mooie tweede plaats met 67,11%. De vreugde was echter van korte duur want de dag erna brak ze met een paard uit de wei halen haar middenvoetsbeentjes.

Potentie

Nijskens: ‘Met het resultaat van 67.11% en die tweede plek was ik heel erg blij! Crespo kan erg kijkerig zijn op wedstrijd maar in Beuningen liep hij een héle fijne foutloze proef. Er zit nog potentie in het gedragen door de proeven rijden, dat ligt aan mijn ervaring op dit niveau en daar werken we nu aan in de training.’

Met de eerste Inter I proef, een jaar geleden in De Peelbergen scoorde de combinatie 65.53 % en ook een mooie tweede plaats. Daarna werd er toch voor gekozen om nog een tijdje Prix St. George te starten (overigens ook niet onverdienstelijk) en zo nog beter te kunnen voorbereiden op de Inter I. Dit lijkt nu een goede keuze te zijn.

Nijskens2
Leonie Nijskens met Crespo, Beuningen

First Confetti en Handsome

Crespo is als driejarige aangekocht en door Nijskens zelf opgeleid. Het is het eerste paard dat ze op nationaal niveau uitbrengt. Haar twee andere paarden First Confetti (v.Andretti) en Handsome (v.Apache) hoopt ze ook in de toekomst op nationaal niveau te kunnen gaan uitbrengen.

Loopgips

‘Al van jongs af aan rijd ik wedstrijden. Toen we het bedrijf van mijn schoonouders overnamen, zijn we het paardenbedrijf gaan uitbreiden. Intussen hebben we 55 stallen en wordt de tweede rijhal gerealiseerd. Door het ongelukkige ongeval met mijn voet ligt de komende weken de hobby helaas stop. Uiteraard doe ik wat ik kan, ook met loopgips! Of ik ermee kan paardrijden?’ voegt de amazone een beetje terneergeslagen toe.

Inter II

Met Crespo wil ze goed verder doortrainen. ‘Of dat Inter II of meer wordt? Hij heeft de kwaliteit wel, maar we moeten samen nog veel leren. Met het bedrijf thuis is het tijdrovend om intensief les te nemen en naar de wedstrijden te gaan die doorgaans toch minimaal 80 km van huis gehouden worden.’

Bron: Hoefslag

Foto: Leonie Nijskens

Reacties