Subtop: Adriaan Hamoen: ‘Meerdere combinaties die de strijd om de top aangaan’

Subtop: Adriaan Hamoen: ‘Meerdere combinaties die de strijd om de top aangaan’

0 1209
Diederik van Silfhout Four Seasons
Diederik van Silfhout - Four Seasons © DigiShots

Tijdens de uiterst goed georganiseerde kadervormingswedstrijd in Exloo waren het Diederik van Silfhout (op de foto met toekomsttalent Expression) en Adelinde Cornelissen die allebei met een dikke A-kader-score naar huis gingen. Jurylid Adriaan Hamoen is enthousiast over de combinaties die hij voor ogen kreeg: “Er waren meerdere goede ruiters in dit deelnemersveld. Als we globaal kijken naar wat er meerijdt bij de GP-U25 en de Senioren, denk ik dat we een mooie top hebben momenteel in Nederland.”

Na de verkoop van zijn olympiadepaard doet Diederik van Silfhout er alles aan om ook dit jaar weer een plekje in het EK-team te bemachtigen. Zijn nieuwste troef, de Fürst Piccolo-zoon Four Seasons, won de kadervormingswedstrijd met 73,90%. “Het was voor het eerst dat ik dit duo in de baan had”, vertelt Hamoen. “Four Seasons is een paard met een zeer aansprekend silhouet, goede appuyementen en een mooie piaffe- en passagetour. De uitgestrekte stap was nog wat gespannen.”

Kaderwaardig
Adelinde Cornelissen en Zephyr (v.Jazz) lieten als tweede een A-kader-score noteren. “De laatste keer dat ik hen in de baan zag was tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen. Adelinde rijdt heel gedoseerd de proef door en kan elk onderdeel afwerken. Zephyr heeft veel progressie gemaakt in de piaffe, dat maakt de proef kaderwaardig.”

B-kader-scores voor Lynne Maas
Lynne Maas was goed voor twee mooie B-kader-scores. Haar proef met Zamora (v.Krack C) werd beloond met 70,1%, Metall-nazaat Uranium W kwam tot 70,03%. “Lynne heeft met beide paarden vooruitgang geboekt. Bij Uranium hadden we een verschil van inzicht”, legt Hamoen uit. “Ik had Uranium op de eerste plek staan. De wissels en het mooie totaalplaatje waren zeer aansprekend. Mijn collega’s vonden het geheel iets te traag.”

GP-U25: Kwaliteit overheerst

Debora Pijpers - Blof Subtop Exloo 2017 © DigiShots
Debora Pijpers – Blof Subtop Exloo 2017 © DigiShots

In de Grand Prix voor ruiters jonger dan 25 jaar was het Debora Pijpers die de hoogste score neerzette met haar Blof (v.Uptown). “Een constante, maar vooral heel exact gereden proef”, vertelt Hamoen. “De harmonie is in deze klasse essentieel en daar ontbrak het zeker niet aan.” De met een gastlicentie rijdende Alexa Fairchild kwam met een voorwaarts gereden proef tot de tweede plek. Nicky Snijder, nieuwkomer op dit niveau, was goed voor de derde plaats. Met Kalshoven’s Zalsa & Jazz (v.Jazz) behaalde hij 66,51%. “Een combinatie om in de gaten te houden”, vindt Hamoen. “Nicky reed een goede piaffe en passage, maar zou de oefeningen wat meer kunnen afwerken.”

Junioren: Cupido blijft winnen
Bij de Junioren was Daphne van Peperstraten weer oppermachtig. Haar proef met geweldenaar Greenpoint’s Cupido (v.Johnson) werd beoordeeld met 73,38%. Daphne werd op de hielen gezeten door Zoë Kuintjes en Primeval Brittsion die tot 72,21% kwamen. Chiel van Bedaf reed met het Grand Prix-paard van zijn vader naar de derde plaats. Bond’s Painting (v.OO Seven) bemachtigde 67,88%.

Young Riders: Zoutendijk wint met nieuwe troef

Lisanne Zoutendijk - Kostendrukker's Rolling Stone Subtop Exloo 2017 © DigiShots
Lisanne Zoutendijk – Kostendrukker’s Rolling Stone Subtop Exloo 2017 © DigiShots

Met haar nieuwste troef, de voorheen door Jeroen Okkema op het hoogste niveau uitgebrachte Rolling Stone, won Lisanne Zoutendijk de Young Riders. Haar proef werd beloond met 67,68% en daarmee bleef de Ravel-zoon voor op Lotte Meulendijks en Welt Hill die net geen 67% lieten noteren.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Exloo

Reacties