Subtop: ‘Zijn ADHD gaat steeds meer in mijn voordeel werken’

Subtop: ‘Zijn ADHD gaat steeds meer in mijn voordeel werken’

0 1772
Carmen Mulrain - Elino © DigiShots

Op de subtop wedstrijd bij de Develruiters in Heerjansdam was Femke de Laat met de KWPN-hengst Dark Pleasure de sterkste in het ZZ-Zwaar. Overige prijswinnaars waren Carmen Mulrain en Stephanie Kok (Lichte Tour) en Lianne Crielaard (Zware Tour).

Dark Pleasure

De Ufo-zoon Dark Pleasure en amazone Femke de Laat rijden steevast dikke winst als ze aan de start verschijnen. Nu was er twee keer de eerste plek met 68,71% en 65,43%. Een mooie prestatie van de amazone, die vorige week nog een flinke klap te verduren kreeg door een val van een jong paard.

In proef 35 was de tweede prijs voor Mariska van Groningen met Dutch Dandy (v. Lord Leatherdale), gevolgd door Liane van der A met Da Vinci (v. Vivaldi). Proef 36 leverde prijzen op voor achtereenvolgens Shanae Vermast met Volansky en nogmaals Mariska van Groningen.

‘Nu nog de foutjes eruit’

In de Prix St. Georges was Carmen Mulrain degene met de hoogste score. Met Tropical Elino scoorde ze 63,68%. ‘We hadden wat teveel foutjes’, vertelt Mulrain. ‘Hoewel ik Elino al bijna een jaar in de PSG start, is de puzzel nog niet compleet. Afgelopen week had ik bijvoorbeeld uitgevonden hoe ik de linker pirouette – onze lastigste kant – kon verbeteren. Nu in de proef lukte het toch weer niet helemaal.’

Teveel spanning

Na een opmerking van jurylid Boomaars over haar vorige proef dat ze de Paddox-zoon wat scherper kon voorstellen in de draf, bleek dat nu te ontaarden in teveel spanning. ‘Ik moet het randje tussen te heet en net scherp genoeg nog wat beter weten te vinden’, lacht de amazone die haar trainingspaarden sinds december vorig jaar bij de Selevia Hoeve in Werkendam heeft staan.

Selevia Hoeve

Selevia Hoeve, dat is ook de thuisbasis van Laurens van Lieren en Lynne Maas. Carmen lest dan ook bij Lynne. Het galopgedeelte was wel goed vandaag; de series leverden zelfs 7,5-en en 8-en op. ‘Elino moet nog aan kracht winnen, dan is het gemakkelijker om iets meer risico te nemen tijdens de proef. Wel is het goed om te merken dat we zelfs met de fouten nog gemakkelijk boven de 60% scoren.’

Neurootje

Carmen kocht de achtjarige vosruin toen hij drie was en leidde hem zelf op. ‘Hij is mijn tweede Lichte Tour-paard en die eerste is alweer een aantal jaren geleden. Ik moet dus handiger worden in het rijden van zo’n proef. Samen moeten we routine krijgen.’ Ze noemt Elino een ADHD-paard. ‘Het is best een neurootje. Maar dat overijverige gaat zo langzamerhand in mijn voordeel werken. Hij wil het alleen af en toe iets té graag.’

Kok wint Inter I

Karin Kuyl met Watch Me (v. OO Seven) en Trudy van Logchem met Woudtzicht’s TC Enorm (v. Ziësto) volgden in de Prix St.Georges. Stephanie Kok ontving de hoogste score voor haar Intermédiaire I-proef: 65,59%. Daarvoor zadelde ze de springgefokte Casmir (v. Casantos). Ze versloeg daarmee net Sanne Hazen met Alonso (v. Tuschinski) met 64,13%.

Lianne Crielaard

De Zware Tour leverde een mooie score én winst op voor Lianne Crielaard met Amerto (v. Kennedy). Met 66% bleef ze Malene Nooteboom met BWR Zoohee (v. Gribaldi) voor. Dit duo werd beloond met 64,60%.

Subtop Heerjansdam 06052017.

Foto: DigiShots

Reacties