Subtop: Adelinde Cornelissen koningin van de Grand Prix

Subtop: Adelinde Cornelissen koningin van de Grand Prix

0 673
internationale dressuurwedstrijd
Adelinde Cornelissen - Zephyr KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

In de Zware Tour kwam, zag en overwin Adelinde Cornelissen met Zephyr. Gisteren én vandaag was ze met afstand de beste in de provincie waar ze haar hart verloor aan de paarden: Drenthe, oftewel Sunrise Stables Hippisch Centrum in Assen.

Ook de tweede prijs werd in deze subtop-tweedaagse door dezelfde combinatie afgehaald als gisteren: Patrick van der Meer stuurde de KWPN-hengst Chagall, net als Zephyr een nakomeling van Jazz, naar bijna 66%. Op drie nu Anouk Noordman met Zeronica, alias ‘Vosje’, van de tuigpaardhengst Talos.

De Intermediaire II was de rubriek waarin Noordman schitterde. De amazone stuurde de hengst Atze (v. Astor), debutant in deze klasse, overall naar de hoogste score.

Veronique Roerink beste in Prix St.Georges

Gisteren was ze al de beste in de Prix St.Georges, vandaag voegde Veronique Roerink met Flanell daar opnieuw een oranje lint aan toe op de tweedaagse subtop wedstrijd in Assen. Zaterdag was er een score van 70,44%; vanmiddag deed Roerink er een schepje bovenop en was er 72,72% voor de sympathieke combinatie.

Op de eerste dag vulden Philip van Ommen met President’s Denver en Nars Gottmer met Dicaprio Swing de top drie aan. Vandaag werd Gabriëlle Rensink met Edson tweede, gevolgd door Ryu Kuroda uit Japan met Imke Schellekens’ Bellâtre op drie.

Nakita de Boer wint Intermedaire I

Voor Nakita de Boer was er zaterdag een eerste positie in de Intermediaire I met Eastend’s Coen (68,16%), gevolgd door Zoë Schipper met Venice. Vandaag moest De Boer genoegen nemen met een tweede plek, achter Philip van Ommen Hij scoorde 68,18% met President’s Denver.

ZZ-Zwaar: Opnieuw Annemieke Vincourt

Niemand kon op tegen Annemieke Vincourt-Krom in het ZZ-Zwaar. Vandaag had ze haar Fimosa (v. Ampère) er minder goed aan staan dan gisteren, toen ze over de 70% neerzette, maar ook nu ging de winst overduidelijk naar dit duo.

Uitslagen tweedaagse subtop wedstrijd Assen.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties