Subtop: Aansprekend totaalbeeld brengt Gamante D PSG-winst

Subtop: Aansprekend totaalbeeld brengt Gamante D PSG-winst

Jennifer Sekreve - Gamante D KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

Concours Hippique Eext had dit jaar een aantal mooie subtoprubrieken op de agenda staan. In de Prix st. Georges liet Jennifer Sekreve van zich horen met de voormalig NMK- en Subli-kampioene Gamante D, zij won deze rubriek met 67%.

“Een supermooi concours en een hartstikke mooi terrein”, vertelt Sekreve over het Drentse concours. “De wedstrijdbaan lag naast de tenten en dat leverde in combinatie met de reclameborden wat spanning op, desondanks ben ik tevreden.”

Nagenoeg foutloos

“Gamante D liep een nagenoeg foutloze proef. Een klein foutje was de laatste wissel in de serie om de vier, daar sprong ze iets voor me uit. Ze is pas zeven jaar en doet al heel makkelijk het werk op dit niveau. De merrie scoort op haar mooie zelfhouding en het aansprekende totaalbeeld.”

WK-selectie

De zevenjarige Contango-dochter maakt momenteel onderdeel uit van de selectie voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden. “Het is een kwestie van ervaring opdoen. Er stond in Eext veel wind en er wapperden wat vlaggen. Dat past goed in de voorbereiding richting het WK, al moeten we eerst nog zien of we geselecteerd worden.”

ICSI

Naast de sport wordt Gamante D via ICSI ingezet voor de fokkerij. Twee weken geleden is er een embryo van Gotcha-Utopia (v.Ziësto) teruggekomen uit Italië. Voordat deze KWPN-hengst naar Duitsland vertrok was hij onder het zadel van Sekreve. “Hij heeft in Nederland niet zoveel gedekt, maar viel op de afgelopen KWPN Stallion Show wel op met zijn nakomelingen.”

Ferrero vierde

De tweede plaats was voor Annemieke Vincourt en Fimosa (v.Ampère), zij reden naar 65,37%. Linda Kouwenhoven bemachtigde 62,13% en werd weer gevolgd door Jennifer Sekreve en Ferrero (v.Rhodium) die naar 61,40% liep. “Ferrero had veel last van spanning. Hij heeft veel kwaliteit, maar is ook ontzettend scherp en dat speelt hem zo nu en dan wat parten. In de galoptour had hij wat veel spanning en daardoor hadden we teveel fouten.”

Grand Prix voor Gottmer

De zwaarste klasse kwam op naam van Nars Gottmer die met Dicarpio Swing (v.Jazz) naar 64,18% reed. Hij werd gevolgd door Anouk Noordman en de KWPN-erkende Atze (v.Astor). De derde positie was weer voor Gottmer, ditmaal met de eveneens van Jazz afstammende Elegance N.

Inter II

De Intermediaire II was voor Annemieke Vincourt en Jive (v.Jazz), dit duo kwam tot ruim 63%.

Young Riders

Marjan Hooge stond met twee Jazz-nazaten aan kop bij de matig bezette Young Riders-rubriek. Met Eskara de Jeu won zij met 65,81% de individuele proef en Ego Tripper Texel mocht op de tweede plaats aansluiten. In de landenproef waren de rollen omgedraaid en stond Ego Tripper Texel bovenaan.

Oranje lint voor Wynia

In de Intermediaire I was het oranje lint voor Ellen Wynia, haar proef met Chakakahn (v.Sir Donnerhall) leverde 65,81% op. Het rode lint was voor Grieteke Oldenburger en haar Uphill-nazaat Fysio Hippique Flabbergasted OSN.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop CH Eext

Reacties