Subtop: 80,57% voor Duval’s Capri Sonne

Subtop: 80,57% voor Duval’s Capri Sonne

0 465

Subtopwedstrijd van de week. Gisteren werd in Almelo de eerste selectiewedstrijd gehouden voor de KNHS Kampioenschappen op ZZ-Zwaar en Lichte Tour niveau. Daarnaast stonden voor de U25 en Grand Prix kadervormingswedstrijden op het programma.

Dinja van Liere reed met haar zevenjarige zwarte hengst Duval’s Capri Sonne mee in de eerste groep ZZ-Zwaar deelnemers. Met dit jonge talent was ze ook al succesvol tijdens het WK voor jonge dressuurpaarden en de PAVO Cup. In de eerste proef stuurde de jonge amazone de hengst naar maar liefst 80,57%. In de tweede proef bleef de score steken op een zeer fraaie 73,29%. Beide percentages waren goed voor de overwinning. Dinja verklaard haar topscore. ‘Het is gewoon een super paard met drie fantastische gangen en een meewerkend karakter. Het is mijn taak om alleen maar netjes te rijden. In de eerste proef had ik een vijf voor het binnenkomen, omdat er tijdens het aandraven een hakkeltje ontstond. Dit was trouwens mijn eigen fout. Daarna ging de proef heel fijn, waarbij ik bij een van de juryleden elf negens haalde en zelfs een tien voor zijn draf! Na mijn eerste proef was mijn coach Laurens van Lieren ook enthousiast over de proef die ik met veel bravoure reed. Hij adviseerde mij de tweede proef iets meer behoudend te rijden om zo de controle niet te verliezen. In deze proef haalde ik ook een mooie score van ruim 73%. Toch zei Laurens achteraf lachend dat ik beter niet meer naar hem kon luisteren. De volgende keer neem ik weer wat meer risico en rijd ik hem met meer lef, net zoals in de eerste proef. Na de KNHS Kampioenschappen wil ik met Duval’s Capri Sonne graag over naar de Lichte Tour en wie weet volgend jaar de U25 rubrieken rijden en daarna de Grand Prix’, aldus de gedreven amazone, die het paard rijdt voor zijn eigenaar Jan Cees van der Endt. Achter Dinja eindigde in de eerste proef: Dana Hazeleger-Hewett met Sancerre (v. Sir Donnerhall) 69,71%; Patrick van der Meer met Coco-Chanel (v. Sandreo) 69,71%; Leontine van Ewijk-Dekker met Bram (v. Florencio) 68,86%; Tommie Visser met First Class (v. Florencio) 65,71% en Jeroen Okkema met Rollings Stone (v. Ravel) 65,14%.
In de tweede proef waren de overige prijswinnaars: Tommie Visser met First Class 68,57%; Patrick van der Meer met Coco-Chanel 67,71%; Dana Hazeleger-Hewett met Sancerre 67,14% en Hans van Bedaf met Heesterbos Britty (v. Flemmingh) 64,71%.

In de tweede groep ZZ-Zwaar combinaties was Geert-Jan Raateland beide keren de duidelijke winnaar. Met zijn Santano-nakomeling Buck RDH scoorde hij 68,00% en 69,86%. In de eerste proef volgden: Bart Veeze met Brown Boy (v. Sandreo) 65,14%; Florentine Rootveld met Winea (v. Ferro) 65,00%; Myrthe Dijks met Ungaro (v. Voltaire) 64,86%; Dirk-Jan van de Water met Fame DDH (v. Welt Hit II) 64,86%; Esther marcelis met Brittsion (v. Sir Donnerhall) 64,43% en Willem-Jan Schotte met Chuppy Checker CL (v. Osmium) 64,43%.
In de tweede proef waren de overige prijswinnaars: Florentine Rootveld met Winea 66,86%; Bart Veeze met Brown Boy 65,29%; Vai Bruntink met Chardonnay (v. Winningmood) 65,14%; Femke Beljon met Zeanine (v. Ferro) 64,86%; Floris Mak van Waay met Deep Flow’s Olympic (v. Oscar) en Dirk jan van de Water met Fame DDH 63,71%.

Hoogste PSG score voor Van der Putten

Op Lichte Tour niveau waren er drie groepen waarbij Marieke van der Putten het hoogste percentage haalde van 71,45%. Dit deed ze samen met haar Zip-A-Way Texel. Blij vertelt Marieke: ”Texel’ liep heel fijn en had alleen in de galop nog wat spanning. De draftour was foutloos en hierin behaalden we meerdere achten en negens. Ik had hem een tijdje thuis gehouden om verder door te trainen. Hierbij hebben we voornamelijk gewerkt aan de ontspanning en de wissels. Dit lukt nu ook goed op de wedstrijden. Hij heeft een speciaal karakter, zo is hij heel eenkennig en wil hij zich snel spannen. Maar ik rijd hem al vier jaar en heb een echte klik met hem. Ook de juryleden zien in hem een paard met kwaliteiten en vonden dat ik de spanning goed liet afvloeien. Texel is voor de helft nog in eigendom van de fokkers en voor de andere helft van mijn trainers Hans Peter Minderhoud, Edward Gal en Nicole Werner. Hij pakt de zwaarder oefeningen al aardig op en ik hoop met hem het hoogste niveau te bereiken.’ Overige prijswinnaars in deze groep waren: Diederik van Silfhout met Anoraline (v. Samba Hit) 69,67%; Marlies van Baalen met Zinidi (v. Gribaldi) 69,67%; Joyce Lenaerts met Authentic (v. Fürst Heinrich) 67,37%; Kirsten Becker met Broere Bristol (v. Jazz) 67,30% en Vai Bruntink met Pavo’s Babushka (v. Universeel) 66,91%.
In de andere twee groepen die uitkwamen op Lichte Tour niveau waren de prijzen als volgt verdeeld: Joyce Lenaerts met Show Boy (v. Show Star) 70,26%; Manon van Hylckama Vlieg met Archibald (v. Krack C) 69,41%; Stephanie de Frel met VMF Ultiem (v. Gribaldi) 68,75%; Kirsten Beckers met Broere Argentino (v. Jazz) 67,30%; Jean-René Luijmes met Aswin (v. Sandreo) 66,18% en Patrick van der Meer met Askari (v. Krack C) 66,12%.
En de derde groep: Gregor Tacx met Vivace de Jeu (v. Contango) 69,14%; Inge Coenen met Valette (v. Rousseau) 66,25%; Chantal van Lanen met Arthur (v. Jazz) 65,33%; Judith Debougnoux-Lonissen met Athina (v. Tuschinski) 64,93%; Stephanie Jensen met Heartbreaker (v. Blue Hors Hertug) 64,01% en Michelle de Jonge met Pays Bas NL (v. Cabochon) 63,62%.

Kaderscores voor Van Silfhout

Tijdens de Grand Prix kadervormingswedstrijd werden één A-kaderscore en twee B-kaderscores behaald. Diederik van Silfhout eiste twee van deze kaderscores op. Met Luxform’s Popeye (v. Havel) behaalde hij een A-kaderscore van 71,33% en een eerste plaats. Met Hors La Loi II-nakomeling Vorst D werd hij tweede met 70,00%, wat een B-kaderscore betekende. Diederik haalden met Popeye achten voor de piaffe en de eners. En voor Popeye was dit teven de tweede A-kaderscore. Vorst liep een nette en foutloze proef wat hem de derde B-kaderscore opleverde en dus een plekje in dit kader. Dit betekent dat Diederik nu met Arlando NH in het A-kader zit en met Vorst D in het B-kader. Met Luxform’s Popeye zit Diederik al in het B-kader en wellicht na een volgende kaderwedstrijd in het A-kader. Als derde eindigde Lynne Maas met Zamora (v. Krack C). Zij behaalde een B-kaderscore van 69,43%. Lorraine van den Brink zadelde haar 18-jarige Orlandus (v. Juventus) en werd vierde (68,87%).

Chantal van Lanen beste in U25

In de U25 rubriek reed Chantal van Lanen naar een kaderscore van 66,55%. Zij reed haar Revival (v. Kelvin). Achter Van den Brink eindigde Machteld Hoeflake op de tweede (64,38%) plaats met Everything Is Possible (v. Ehrentanz I).

De tweede in de reeks van drie selectiewedstrijden voor het KNHS Kampioenschap wordt verreden op 25 mei in Ermelo, waar tevens weer een kadervormingswedstrijd voor U25 en Grand Prix wordt verreden. (CdB)

‘Dinja van Liere verzorgt (ook met Capri Sonne) samen met Laurens van Lieren de instructie in onze Academy.

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties