Subtop: Charming Lady charmeert in de Lichte Tour

Subtop: Charming Lady charmeert in de Lichte Tour

0 640

In Zwolle werd vandaag in meerdere rubrieken subtop verreden. Ondanks de buien lagen de banen er goed bij en werden er nette scores behaald. De winnares van de Prix St. Georges werd Katja Renken-Van der Lubbe die met haar paard Charming Lady (v. Painted Black) een percentage van 66,05% wist te behalen.

‘Voor het eerst wissels rijden’

Voor de winnende amazone is het allemaal nog nieuw op dit niveau. Katja vertelt: ‘ Sinds april van dit jaar komen wij op dit niveau aan de start. Het is het eerste paard waar ik changementen mee rijd, met mijn vorige paarden reed ik meestal tot het Z1. Tot nu toe reden we meestal percentages rond de 62% en wordt Charming Lady nog weleens iets te ijverig. Omdat ik het gevoel had dat het nog veel beter kon, heb ik haar twee maanden thuis doorgetraind om aan de controle te werken. Ik train bij Johan Hamminga en om goed proefgericht te trainen gaan we regelmatig naar Monique Peutz. Helaas ging in de proef nog de serie om de drie de mist in. We reden in de een behoorlijke plensbui en met wind tegen voelde het alsof ze haar aandacht meer bij de regen had dan bij mijn beenhulp’, aldus de trotse amazone.

‘Het doel is Grand Prix’

Over haar paard heeft ze alleen maar lof: ‘ Mijn man kocht haar als veulentje en op haar derde was ze al elite. Nadat we haar zadelmak hebben gemaakt, heeft ze een veulentje gehad van Jazz die we via de Starsale Auction in Drachten verkocht hebben. Daarna zijn we in de basissport begonnen en zijn we zelfs nog vierde geworden op de Hippiade in het Z2. De merrie heeft met geen enkele oefening moeite, het belangrijkste is dat ik haar werkwilligheid in goede banen kan leiden. We hebben inmiddels een begin gemaakt met de piaffe en passage en ook daar speelt ze mee.’ Katja geeft aan dat haar doel Grand Prix rijden is. ‘Ik wil heel graag een keer de overstap maken maar ik vind dat je er dan ook helemaal voor moet gaan en het is voor mij lastig om daar het vizier volledig op te richten. Ik heb nog twee kinderen en samen met mijn man hebben we een stoeterij waar we springpaarden fokken. Het kan dus best zijn dat Charming Lady een keer verkocht wordt omdat het mij aan tijd ontbreekt, maar dat ze aanleg heeft voor de Grand Prix weet ik zeker!’ In deze proef was het rode lint voor Britt van der Panne die met haar Atink (v. Tuschinski) 64,74% behaalde. In de Intermediaire 1 wist Liseon Kamper-Bol het hoogste percentage te noteren. Met Dance Little Diamond (v. Valdez) noteerden zij een score van 66,71%.

ZZ-Z: Van der Heide heer en meester

In het ZZ zwaar was Jacob van der Heide succesvol. Moest hij in de eerste proef nog de overwinning laten aan Jeanette Rijpkema die met haar Knillis (v. Wikke 404) naar een score van 67,21% reed, in de tweede proef wist hij zowel de eerste als de tweede prijs te bemachtigen. Het oranje lint behaalde hij in deze proef met Dancing R Jewel (v. San Remo) met het bijbehorende percentage van 63,86%. Voor de tweede plaats mocht hij, evenals in de eerste proef, tekenen met zijn paard Horsea’s Bart (v. Jisse 433) waar hij 62,21% voor zijn proef ontving.

In Zwolle stond ook nog een Grand Prix rubriek uitgeschreven, die op naam kwam van Miriam Hollander en Wilfonia (v. Gribaldi). Zij scoorde 68,45%. De tweede plaats was voor Milou Zijlstra met Upset (v. Jetset D) die voor haar proef 63,05% liet noteren.

Uitslagen subtop Zwolle 21082016.

Foto: Remco Veurink

Reacties