Subli: Total U.S. en Gamante D winnen halve finale

Subli: Total U.S. en Gamante D winnen halve finale

0 281
Dinja van Liere met Total U.S.

In de manege van de Nieuwe Heuvel in Lunteren kwamen de beste paarden uit de voorselectie van de Subli Competitie Jonge dressuurpaarden aan start om een ticket te behalen voor de finale die op 26 januari plaats vindt tijdens Jumping Amsterdam. De voor het KWPN goedgekeurde Total U.S. en Gamante D gingen met een kampioensdeken naar huis.

Tweemaal Dinja van Liere

De juryleden bestaande uit Adriaan Hamoen, Mascha Reijs en Gert de Vos hadden een kopgroep van zes paarden bij de vierjarigen samengesteld. De Totilas-zoon Total U.S. werd zeer netjes voorgesteld door Dinja van Liere en behaalde op de stap en draf een 8 en op de galop een 8.5 en kreeg een totaal van 80%. Dinja werd met Hartsuijker (v. Johnson) derde met een totaal van 76,6%. Van Liere op haar FB-pagina: ‘Total US is een mega talent! Wat liep hij top! En underdog Hartsuijker piekte op het juiste moment. Ik ben echt zo vreselijk blij met deze twee toppers. Ik heb er altijd al in heb geloofd.’

De tweede prijs ging naar Habibi DVB (v. Don Schufro) die door Mara de Vries naar 77,8% gereden werd.  Joyce Lenaerts behaalde 76,4% met de fijn galopperende zwarte Johnson-zoon Hero.  Nog een Hero voor de finale. Hero ACB werd door Astrid Reinders voorgesteld. De combinatie is nog niet, dit was de derde keer dat Reinders het paard reed. Dankzij een constante proef vierde met 74,8%. Omdat Dinja van Liere met slecht één paard finale mag rijden, mag de nummer zes ook deelnemen aan de finale.  We zien Jennifer Sekreve hierdoor met de KWPN-hengst Hitmaker ook terug tijdens Jumping Amsterdam.

Gamante D
Jennifer Sekreve met Gamante D (v.Contango)

Gamante D bij de vijfjarigen

De vijfjarigen waren van een hoog niveau met vijf zeer talentvolle finale kandidaten, waarbij Jennifer Sekreve met Gamante D (v. Contango) de meest constante proef liet zien en onder andere een 8.5 op de draf scoorde met een totaal van 80,4%. Sekreve op haar Facebook: ‘Wat een topdag! Hitmaker en Gamante veroveren tijdens de halve finale van de Subli cup allebei een finaleplek op Jumping Amsterdam. Amsterdam here we come!’

Joyce Lenaerts had ook een heel constante beeld en werd tweede met 77,8% met de Johnson-hengst George. Lenaerts laat weten: ‘Zo trots op de kanjers! Wat liepen ze fijn. Op naar Jumping Amsterdam!’ De expressief bewegende Genua TC (v.Charmeur) werd onder Jeanine Nieuwenhuis derde met 77,6%. Judith Pietersen werd vierde met de fijn dravende en galopperende fries Kop Jansen Limited Edition (v. Uldrik) met een score van 75%. Ook Stephanie de Frel mag afreizen naar Amsterdam met de Totilas-zoon VMF Gladiator die 73,2% scoorden.

Bron: Persbericht / Hoefslag

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

Reacties