Subli Cup: Dion Johnson wint weer

Subli Cup: Dion Johnson wint weer

0 64

In de KNHS-Subli Competitie voor jonge dressuurpaarden in Geldrop speelde de stopwatch een belangrijke rol. Zowel Jennifer Sekreve met Forty als Dominique Filion met Donna Lisa hadden langer werk met hun proef dan de toegestane tijd, waardoor zij twee procent aftrek kregen van hun totaal. Daardoor ging de winst bij de vierjarigen naar Jennifer Sekreve met haar andere paard Ferrero en moest Filion de winst afstaan aan Ilse van Cranenbroek met Emerald S.

Vierjarigen: Ferrero

Toch was er een dubbele overwinning voor Jennifer Sekreve in de wedstrijd voor vierjarige dressuurpaarden. Zij zegevierde met Ferrero (v. Rhodium) en eindigde met de NRPS-goedgekeurde Forty (v.UB40), waarmee ze vorige week in Breda won, als tweede. Theo Hanzon wist met Fallatijn (v. Vivaldi) in de buurt te blijven en scoorde ook boven de 80%. ‘Sekreve scoorde met Ferrero niet alleen een negen voor de galop, maar ook voor het vermogen tot schakelen en de rijvaardigheid en het effect van de hulpen. Voor de overige onderdelen scoorden zij een 8.5, behalve voor de stap, die met een acht werd beoordeeld. Met Forty scoorde Jennifer maar liefst vier negens: voor draf, galop, de geschiktheid als dressuurpaard en de rijvaardigheid. De stap werd beloond met een 8.5. Zonder de aftrek van twee procent voor de tijdsoverschrijding zou zij met dit paard hebben gewonnen. In de proefgerichte onderdelen scoorden Theo Hanzon en Fallatijn juist heel goed en was de galop de beste bewegingsvorm van dit paard. Voor alle onderdelen ontving deze combinatie een acht of een 8.5, behalve voor de stap, die met een 7.5 werd beloond.’

Vijfjarigen: Emerald S

Bij de vijf jarigen ging de overwinning naar Ilse van Cranenbroek met Emerald S (v. Ampère). Met dit paard won zijn vorige week in Aerdenhout en werd zij in Breda tweede. ‘Ilse scoorde 80.200% en dat was met name te danken de mooi uitgevoerde draf, een sterke stap en een mooi gedragen galop. Daarbij toonde Emerald veel mogelijkheden om te schakelen en werden hoge cijfers gegeven voor de geschiktheid als dressuurpaard. In de proefgerichte onderdelen is enige progressie mogelijk. Dominique Filion die met Donna Lisa (v. Dancier) als tweede eindigde liet in zowel de stap als in de galop punten liggen, terwijl de draf juist uitstekend werd getoond. Donna Lisa heeft zeer veel vermogen tot schakelen de houding en de zit van de amazone zijn zeer goed, terwijl ook het effect van de hulpen zeer positief werd gewaardeerd. In deze rubriek had Filion kunnen winnen, als zij haar proef binnen de toegestane tijd had weten te beëindigen. De straf van twee procent zorgde ervoor dat zij tweede werd. Tommy Visser eindigde met Easyrider (v. Sorento) als derde en bij dit paard viel vooral de zeer goede stap op, terwijl de galop iets teleurstelde’, aldus jurylid Van Nispen.

Zesjarigen: Dion Johnson DVB

Net als vorige week in Breda ging in de wedstrijd voor zesjarigen ging de overwinning afgetekend naar Lisanne der Nederlanden met Dion Johnson DVB (v. Johnson). Zij eindigde met maar liefst dik tien procent voorsprong op José Manuel Vincente Guil met Darina (v. Vivaldi) en Kim Vugts met DJ Jazz (v. Jazz). De jury kon bij Lisanne voor de stap, de galop, het vermogen tot schakelen, de geschiktheid als dressuurpaard, de rijvaardigheid en de uitvoering van de proefgerichte onderdelen steeds het cijfer 8.5 kwijt, terwijl ze voor de drie andere onderdelen een acht scoorde.

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich ook voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

Uitslagen KNHS-Subli Competities jonge dressuurpaarden Geldrop:

Uitslag 4-jarigen:
1) Jennifer Sekreve – Ferrero (v. Rhodium) – 85.800%
2) Jennifer Sekreve – Forty (v. UB 40) – 84.800%
3) Theo Hanzon (Nuland) – Fallatijn (v. Vivaldi) – 81.000%

Uitslag 5-jarigen:
1) Ilse van Cranenbroek – Emerald S (v. Ampère) – 80.200%
2) Dominique Filion – Donna Lisa (v. Dancier) – 79.700%
3) Tommie Visser – Easyrider (v. Sorrento) – 78.700%

Uitslag 6-jarigen:
1) Lisanne der Nederlanden  – Dion Johnson Dvb (v. Johnson) – 83.400%
2) José Manuel Vincente Guil – Darina (v. Vivaldi) – 72.800%
3) Kim Vugts – DJ Jazz (v. Jazz) – 71.400%

KNHS/Hoefslag

Reacties