Steun en respect voor Adelinde

Steun en respect voor Adelinde

Voor Adelinde Cornelissen eindigde haar Olympische droom met de 19-jarige Parzival in een nachtmerrie. Na een dag vol spanning, waarin de Jazz-zoon urenlang aan het infuus had gestaan om de koorts die optrad na -waarschijnlijk- een insectenbeet, besloot zij toch te starten om het team niet in de steek te laten. Ruilen met een combinatie die donderdag op de startlijst stond, mocht niet van de FEI. Parzival was gisteren koortsvrij en voelde fit aan. Tijdens de proef bleek dat het allemaal toch teveel geweest was.

Op haar facebookpagina, met foto van de gezwollen kaak van Parzival, doet Adelinde haar verhaal. Ze eindigt met: ‘Toen ik binnenkwam, voelde ik al dat hij alles gaf, vechter als hij is; hij geeft nooit op… maar om hem te beschermen, groette ik af. Mij maatje, mijn vriend, het paard dat me zijn hele leven lang alles heeft gegeven, verdient dit niet. Dus ik groette af en verliet de ring.’

Het bericht levert duizenden likes en honderden reacties op. Het besluit van Adelinde wordt positief beoordeeld. Veel lezers steken haar een hart onder de riem. ‘Respect! Hopelijk knapt hij snel weer op. Het is zo jammer dat jullie niet hebben mogen schitteren’ en ‘I take my hat off to you’, is bijvoorbeeld te lezen. ‘Gute Besserung an Parzi’ schrijft een fan.

Er zijn ook reacties elders op de social media waarin de keuze voor het meenemen van een ‘risico-combinatie’ als Adelinde en Parzival bekritiseerd wordt. Hadden de bondscoach en de KNHS voor een jonger paard moeten kiezen? En hoe zit het met de vermeende tongproblemen van de ruin? Ook op Madeleine Witte-Vrees’ besluit om niet mee te reizen als reserve wordt nu met gemengde gevoelens gereageerd. Reacties lopen uiteen van ‘Hadden ze Madeleine maar mee moeten nemen’ tot ‘Daar is nu een reservecombinatie voor’.

Adelinde op facebook

 

Hoefslag/Facebook Adelinde Cornelissen

Foto: Remco Veurink

Reacties