Steun de actie van Inge: Kom in het zadel voor Tegenkracht

Steun de actie van Inge: Kom in het zadel voor Tegenkracht

0 5097
Inge Broeken Broeken Cavendish

Het verhaal van Inge Broeken (47), in Hoefslag nummer 2, heeft misschien ook jouw aandacht getrokken. Inge vertelde hierin over haar gevecht tegen kanker en dat vooral haar sport en haar paard Cavendish haar hielpen om de strijd vol te houden.

Van kinds af aan is ze verzot op paarden en met name de dressuursport. Drie jaar geleden werd bij haar endeldarmkanker geconstateerd. Na een zware operatie in het AMC, waarbij Inge een stoma kreeg, bleek dat er uitzaaiingen in haar onderbuik en longen zaten. Inge werd ongeneeslijk ziek verklaard. Paardrijden, haar passie, zou misschien niet meer mogelijk zijn, zo werd er verteld.

‘Met ondersteuning vanuit het AMC en extreem snel herstel zat ik toch binnen tien weken weer te paard’, vertelt Inge. ‘Tijdens mijn periode van bestraling en chemoradiatie ben ik enorm ondersteund door organisatie Tegenkracht. We zijn nu bijna drie jaar verder: de uitzaaiingen zijn zonder enige vorm van medicatie hetzelfde gebleven. De artsen staan voor een raadsel en wij genieten van ieder moment.’

Nieuwe doelen

Het gaat nu goed met Inge. Begin deze maand behaalde ze in Lisse een mooie overwinning in de Intermediaire I en nu begint ze voorzichtig richting Zware Tour te werken. Een nieuw doel, dat ze mede dankzij Tegenkracht hoopt te bereiken.

Een ander doel dat Inge zich gesteld heeft is bekendheid krijgen voor Tegenkracht. En sponsors werven. ‘Mijn man Christian en ik hebben besloten om ons in te gaan zetten voor deze organisatie. Ik weet immers als geen ander hoe belangrijk sport voor je geest en lichaam kan zijn!’

Tegenkracht

Naast de financiële ondersteuning (je betaalt maandelijks een kleine eigen bijdrage) helpt de stichting Tegenkracht ook bij het maken van een sportplan op maat, naar wensen en behoefte per individu, en wordt er gezocht naar een medisch verantwoord traject gekoppeld aan de juiste faciliteiten en begeleiding. Maandelijks wordt de voortgang besproken.

Inge vervolgt: ‘We proberen, samen met de enthousiaste hulp van Dewi Vis, via de hippische sport meer bekendheid en hopelijk daaruit voortvloeiende giften en donateurs te krijgen voor de sportbegeleiding aan kankerpatiënten door Tegenkracht. Vóór sport. Tegen kanker.’

Kom ook in het zadel!

Diverse dressuur-, spring- en eventinginstructeurs en instructrices, juryleden en pensionstallen uit de hippische sport bieden in de maand mei een training of clinic aan waarbij de totale opbrengst naar Stichting Tegenkracht gaat.

Deze trainingen en clinics zullen onder andere verzorgd worden door:
Adelinde Cornelissen, Vai Bruntink, Joyce Heuitink, Maarten van Stek (Stal de Deijckhoeve), Emma van den Hooven, Kirsten en Annemarie Brouwer, Dirk de Haas en Jørgen Ros (Hippisch centrum De Lingebrug), Emmelie Scholtens, Marian Dorresteijn, Anouk Hansen (SABA stables), Christa Larmoyeur, Jeff Heijstek, Dennis Ausma, Joyce van Schaick, Sanne Winters, Jolanda de Nekker (Stal de Nekker), Leunus van Lieren (stal Hexagon), Stal Deenen , Larissa van Craaikamp , Yessin Rahmouni, Annemiek Harmsen-Hulshof, Stal ’t Kabel, Tim Lips, familie Boonzaaijer (Hippisch Centrum De Schalm) en Ilonka Kluytmans.

De inschrijvingen zijn vanaf donderdag 20 april geopend. Voor iedereen die zich wil aanmelden om het initiatief te ondersteunen met het geven van clinics, lessen of andere initiatieven:
Christian en Inge Broeken: 1435ge99@hetnet.nl
Dewi Vis: dewivis@hotmail.com

Neem je geen deel aan een clinic, maar draag je de stichting Tegenkracht toch een warm (hippisch) hart toe: Doneren kan via deze link.

Meer over Inge Broeken op Tegenkracht

Foto: DigiShots
Sponsoren van de actie van Inge:
Van Rijs
Ruiter Rijk

logo v3 wijziging kees2 modified      ruiterrijk-logo-0_5

 

Reacties