Sterre van Ast: “Mijn logboekje helpt mij doelen te bereiken”

Sterre van Ast: “Mijn logboekje helpt mij doelen te bereiken”

De pas 15-jarige Sterre van Ast is heel fanatiek en super serieus bezig met haar sport, dressuurrijden. Met haar pony Dusty start ze binnenkort L2 en dat is te danken aan haar instructrice Nina van Mook en haar logboekje.

“Mijn pony Dusty is negen jaar en heb ik sinds zondag een jaar. Pas op mijn twaalfde ben ik begonnen met rijden en toen had ik een leasepony. Het leuke is dat dat de moeder van mijn pony Dusty is. Toen ik begon met rijden, merkte ik meteen dat het mijn passie was.”

Familietrekje

“Het klikte meteen met Dusty. Ze houdt van aandacht en wil alles goed voor je doen. Ze is ook overal voor in, ze vindt alles leuk, als je het maar samen met haar doet. Zo rijden we in het bos, springen we, zijn we mee geweest op ponykamp en zelfs fotoshoots vindt ze leuk om te doen. Het is een pony met veel energie. Ze heeft ook trekjes van haar moeder. Als je haar bijvoorbeeld wil pakken uit de wei, gaat ze eerst een paar rondjes om je heen rennen. Dat doet ze echt voor de lol, want daarna kun je haar gewoon pakken.”

Nuttig en leuk

“Vanaf het begin houd ik een logboekje bij. Daarin schrijf ik waar ik de komende maand aan wil werken. Bijvoorbeeld de volte echt rond rijden. Ik schrijf dat gedurende de maand op waar ik op moet letten en welke hulpen ik moet geven om die volte dan echt rond te rijden. Regelmatig lees ik ook even terug in mijn logboekje, dat is niet alleen nuttig. Het is ook heel leuk om dat terug te lezen en dan te zien hoe ver je inmiddels al weer bent.”

Vooraf overleg

“Onze vijfde wedstrijd samen was al direct de Gelderse kampioenschappen. Daar ben ik best trots op. Ik les bij Nina van Mook en zij helpt mij heel goed. Ik krijg dan een uur les, waarin ze heel goed uitlegt wat ik moet doen om het beter te maken. We oefenen ook wel eens een proefje en dan oefenen we de volgende les de losse oefeningen om die nog beter te rijden. Sowieso overleggen we altijd van te voren even over waar we in de les aan gaan werken. Ik hoop met Dusty nog heel veel leuke dingen te doen en natuurlijk zou het leuk zijn om de Z te bereiken.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit/Equigeniek

Reacties