Sterke kopgroep overtuigt in Moergestel

Sterke kopgroep overtuigt in Moergestel

0 817
dresuur algemeen benen

“Leuke paarden in de kopgroep”, was het oordeel van Jeannette Wolfs en Jacqueline Noorbergen, die de selectiewedstrijd van het KNHS Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Moergestel beoordeelden. Op kop plaatsten ze de vierjarige Gigi Valentina van Chantal Nijpjes, Femke de Laat won met Future bij de vijfjarigen en de eerste twee plaatsen in de categorie van de zesjarigen ging naar Joyce van Opbergen met Eyecatcher en Quatergold.

“De zesjarige Eyecatcher was het eerste paard wat we in de ring kregen. Een paard met een hele ruime, actieve stap. Zijn draf is lekker los door het lichaam met een goed achterbeengebruik. Eyecatcher is een ruim gelijnd, goed bewegend paard, dat in de galop nog even meer sprong mocht maken”, vertelt Wolfs over de winnaar. Joyce van Opbergen’s Eyecatcher (v.Spielberg) ontving 80 punten, de hoogste dagscore. “Ik jureerde samen met Jacqueline van Noorbergen. Als jury zaten we samen en konden overleggen. Altijd mooi om de mening van een ander te horen. We hadden een kopgroep met leuke paarden.”

Dat gold ook voor de winnaar bij de vijfjarigen, Future (v.Apache), voorgesteld door Femke de Laat. “Future is een paard met drie hele correcte gangen. Hij ging tactzuiver en tactvast door de proef. Een heel aansprekend paard met een goede stap, draf en galop. We beloonden de gangen met een 8”, aldus Jeannette Wolfs.
“Nummer twee Fernando blonk uit in draf, waarin hij veel schakelvermogen heeft. Hij heeft een hele goede stap en liet in galop wat punten liggen. Deze was op de rechterhand minder elastisch dan op de linkerhand.” Fernando (v.Tango) werd voorgesteld door Laila Smits. Blom’s Santino (v.Sandro Hit) van Annemiek van Venrooij-Mathijssen eindige met een gelijk aantal punten. “De galop van Blom’s Santino is mooi en hij heeft een zuivere, correcte stap. In draf mocht hij wat meer gedragen gaan.”

Vierjarigen

Bij de vierjarigen ging de winst met 78,2 punten naar Gigi Valentina (v.Voice) met Chantal Nijpjes in het zadel. Wolfs: “Een heel aansprekend paard, dat fijn kan draven, los en goed over de benen. De galop mocht nog wat sterker zijn. Een fijn paard.” Van nummer 2 Blom’s Gatino van Annemiek van Venrooij-Mathijssen vond de jury de galop de beste gang. “Die wordt getoond met een goede techniek en een goed voorbeengebruik. De draf is technisch goed, maar mocht nog wat meer kracht hebben. Het lijkt een fijn paard om mee te werken.”

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties