Stephanie Dijkshoorn: “Ik doe wat het paard het leukste vindt”

Stephanie Dijkshoorn: “Ik doe wat het paard het leukste vindt”

Stephanie Dijkshoorn heeft de Appaloosa-kruising Halo, die nu vier jaar is, zadelmak gemaakt voor zijn eigenaren David en Danea Kragting. Ondanks dat hij de eerste keer met een zadel op zijn rug heftig reageerde, heeft hij daarna geen stap verkeerd gezet.

Stephanie vertel: “Voorheen maakte ik veel paarden zadelmak, nu rijd ik jonge en verder doorgereden paarden op een eventingstal. Voor David en Danea die Halo als tweejarige net gecastreerde ruin kochten, was het zadelmak maken net even te veel gevraagd. Al hadden ze al wel heel veel grondwerk met hem gedaan, wat zeker heeft geholpen.”

Neckrope challenge

“Zelf ben ik ook eerst aan de slag gegaan met grondwerk. Dat pakte hij heel goed en snel op. Datzelfde gold voor het zadelmak maken. Het is soms wel een echte Appaloosa, wat inhoudt dat hij erg eigenwijs kan zijn. Toch is hij ook ontzettend leergierig. Zo rijd ik hem ook zonder hoofdstel of zadel. Ik wil ook heel graag mee doen aan de neckrope challenge.”

Met vrienden

“Ik mag van de eigenaren ook wedstrijden met hem gaan rijden. Zo hebben we mee gedaan aan Hoefslag@Home en is mij doel de komende periode om de L2 te behalen. Hij is nog jong, dus we nemen de tijd. David rijdt pas een jaar en rijdt ook al op Halo. Danea had al wel ervaring en rijdt ook af en toe op hem. Hij loopt vanwege zijn leeftijd maar drie keer in de week ongeveer een half uurtje. Om hem verder nog meer ‘happy’ te houden staat hij de hele dag buiten in een grote kudde met zijn vrienden.”

Meeste plezier

“Uiteindelijk zullen David en Danea hem helemaal zelf gaan rijden en houdt het voor mij op. Maar dan heb ik toch goed werk afgeleverd. En gelukkig heb ik mijn eigen paard nog. Dit paard is dressuur gefokt, maar ik spring er ook mee. Vroeger heb ik veel gecrost, maar springen en dressuur vind ik ook leuk. Ik doe gewoon wat mijn paard het leukste vindt, dan heb ik het meeste plezier.” (CdB)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties