Steffen Peters na tweede overwinning met Suppenkasper: ‘Veel beter’

Steffen Peters na tweede overwinning met Suppenkasper: ‘Veel beter’

0 380
Helen Langehanenberg-Suppenkasper
Suppenkasper, hier nog onder Helen Langehanenberg

Steffen Peters en de tienjarige KWPN-ruin Suppenkasper konden gisteren in hun tweede Grand Prix wederom een overwinning bijschrijven. In Del Mar scoorde de combinatie ruim drie procent meer dan twee weken geleden in Temecula. Ze kwamen uit op een score van 74,587%.

‘Less is more’

Suppenkasper deed het ‘veel beter’, aldus zijn ruiter. Zijn vrouw bleef hem er na de laatste wedstrijd continu aan herinneren dat hij ‘niet teveel moest doen’ en dat pakte goed uit, vertelt Peters aan Dressage-news. Ook Helen Langehanenberg, die de ruin eerder trainde en uitbracht, had hem van vele goede adviezen voorzien, met als resultaat deze verbetering.

‘Mopsi’

‘Ik ben heel tevreden met de vooruitgang die Mopsi – de bijnaam die de ruin in Duitsland kreeg toen hij wat te dik werd – boekt’, vertelt Peters. ‘Dit was zo’n proef waarin je voelt dat je paard het echt leuk vindt om te laten zien wat hij kan’.

De tweede plaats was voor Kathleen Raine met haar achttienjarige Breanna met een score van 67,130%. Charlotte Jorst werd met Kastel’s Nintendo, die eveneens van Nederlandse bodem afkomstig is, derde met 67,043%.

Bron: Dressage-news
Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Reacties