Steffen Peters’ Legolas eind april met wedstrijdpensioen

Steffen Peters’ Legolas eind april met wedstrijdpensioen

0 213
Steffen Peters - Legolas
Steffen Peters en Legolas in actie op de Olympische Spelen.

Vrijdag wonnen Dawn White-O’Connor en Steffen Peters’ voormalige toppaard Legolas de WB-Grand Prix in Temecula en gisteren was het paar ook de beste in de kür op muziek.

Wedstrijdpensioen

Dit zal een van de laatste wedstrijden van de zestienjarige Westfaalse ruin geweest zijn, aangezien vrijdag na de Grand Prix bekend werd gemaakt dat hij eind april met wedstrijdpensioen zal gaan. ‘Dawn zal Legolas nog drie keer uitbrengen voor die tijd’, vertelt eigenaresse Akiko Yamazaki. ‘Zolang Legolas fit is en aan het werk wil, kan Dawn hem meenemen op wedstrijden.’

Opvolger en leerpaard

Yamazaki kocht Legolas samen met haar man, Jerry Yang, als opvolger van Ravel. Met Steffen Peters in het zadel droeg de ruin bij aan de vierde plaats voor het Amerikaanse team op de Wereldruiterspelen van 2014. Ook maakte de combinatie deel uit van het team dat goud won op de Pan-American Games in 2015 en wonnen ze goud in de kür. Ook op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren ze erbij en wonnen ze brons met het Amerikaanse team.

Dawn White-O’Connor, stalamazone bij Steffen Peters, maakte in januari vorig jaar haar wedstrijddebuut met Legolas tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Las Vegas.

Bron: Dressage-news / Hoefslag
Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Reacties