Stedinger naar Australië

Stedinger naar Australië

0 249

De hengst Stedinger vertrekt naar het dekstation van David en Amanda Shoobridge in Australië. Zij hebben de Oldenburger kampioen voor een jaar geleased, met de optie om hem daarna te kopen. Stedinger (Sandro Hit x Landadel) werd gefokt en is in eigendom van springruiter Gerd Sosath. In 2002 werd de hengst kampioen van de driejarige, pas gekeurde hengsten. In de 70-dagen test in Neustadt/Dosse scoorde hij 131 punten.

De nu dertienjarige hengst is door verschillende ruiters getraind en uitgebracht, maar zijn kwaliteiten lijken meer in het fokken van goede nakomelingen te liggen dan in de sport. Veulenkampioen 2004 en keuringskampioen 2006 Status Quo stamt van Stedinger en ook de in Westfalen goedgekeurde Schumacher, die in 2010 brons won onder Claudia Ruscher op het WK Jonge Paarden. De Deense schimmel Torveslettens Stamina deed mee in Verden in 2010 en 2011 onder Andreas Helgstrand. De Luxemburgse hengst Statesman won brons op het Bundeschampionat in 2008 en werd voor 400.000 euro verkocht op de eliteveiling.

‘Op 19 oktober komt hij uit de quarantaine’, vertelt een enthousiaste Shoobridge aan Eurodressage. ‘We hebben Stedinger al een tijdje op het oog, als vererver van hoogbenige en elegante veulens en dressuurpaarden. Hij bracht zo’n twintig goedgekeurde hengsten en een aantal Staatspremiemerries en zal een waardevolle aanvulling zijn voor de Australische fokkerij.’

Hoefslag/Eurodressage

Reacties