Sprehe prolongeert titel in Grand Prix Special

Sprehe prolongeert titel in Grand Prix Special

0 98

Kristina Sprehe en Desperados FRH zijn vanmiddag uitgeroepen tot nationaal kampioenen in de Grand Prix Special. De 28-jarige Sprehe stuurde haar veertienjarige De Niro nakomeling naar een percentage van 82.49%, waarmee zij de enige combinatie waren die de 80% grens doorbrak. Deze score bleek weliswaar ruimschoots voldoende voor de titel, maar geen verbetering op de prestatie van vorig jaar, toen het duo met 83.78% eveneens het kampioenschap op naam schreef. ‘Ik ben supertevreden. Desperados heeft erg constant gepresteerd. Hij kan ontzettend heet worden van de camera’s rond de ring, maar hij bleef een goed gevoel geven,’ aldus Kristina.

Isabell Werth moest het zonder haar topper Bella Rose (v. Belissimo M) doen, maar met Don Johnson FRH (v. Don Frederico) was er met 78% een tweede plaats. ‘Mijn paard heeft zich de afgelopen tijd sterk verbeterd. Hij is soepeler en hij blijft goed geconcentreerd in de ring. Bij de eerste piaffe ontstond een communicatiestoornis, maar daarna heeft hij zich uitstekend hervonden.’ De meervoudig Olympisch kampioene is ook te spreken over het herstel van de geblesseerde Bella Rose: ‘Het gaat goed met haar. Ik ben gisteren even snel thuis geweest om haar te rijden. Eigenlijk zou ik haar in Wiesbaden starten, maar toen bleek ze niet fit. Momenteel is de merrie ook nog niet 100% goed, dus ik wilde dit weekeinde geen risico’s nemen.’

Jessica von Bredow-Werndl en Unee BB (v. Gribaldi) finishten met 76.56% op de derde plaats. Morgen volgt de nationale titelstrijd in de Kür op muziek.

Bron: Hoefslag/Reiterrevue

Foto: Remco Veurink

Reacties