Spreekverbod Lauterbach opgeheven

Spreekverbod Lauterbach opgeheven

0 20

De rechtbank van Münster heeft een eerdere uitspraak tegen Sönke Lauterbach, secretaris-generaal van de Duitse hippische ruiterbond FN, verworpen. Eerder oordeelde de rechtbank nog dat Lauterbach geen uitspraken meer mag doen inzake de dopingaffaire rond Isabell Werth. De Duitse dressuuramazone beticht Lauterbach van het doen van valselijke uitspraken in deze kwestie. Volgens Lauterbach zou de uitleg van Werth over de dopingbesmetting van haar paard El Santo via het drinkwatersysteem onjuist zijn. Ook zouden de onafhankelijke onderzoekers niet alle mogelijke opties voor de besmetting hebben bekeken. Volgens de rechtbank is de situatie in het dopingonderzoek niet meer als dusdanig dat de eerdere uitspraken van Lauterbach schade kunnen toebrengen aan het imago van Werth.

Andreas Kleefisch, advocaat van Werth, is vanzelfsprekend niet blij met dit oordeel: ‘We zullen kijken hoe de situatie zich verder ontwikkelt en gaan mogelijk nog in hoger beroep tegen deze uitspraak.’

Werth moet 17 maart voor de FN arbitragecommissie verschijnen in Warendorf. De meervoudig Olympisch kampioene zou een wedstrijdverbod van zes maanden opgelegd kunnen krijgen. Mogelijk komt deelname aan de wereldruiterspelen in augustus dan in gevaar.

Hoefslag/FN Persbericht

Foto: Stefan Lafrentz

Reacties