Spoken rond InterChem stadion, maar… Emmelie/Apache winnen Special-debuut

Spoken rond InterChem stadion, maar… Emmelie/Apache winnen Special-debuut

Wind, regen, paraplu’s van het publiek dat vlak op de ring zit… Het InterChem stadion is geen makkelijke ring en vandaag met slecht weer al helemaal niet. Ook Apache van Emmelie Scholtens was af en toe afgeleid, toch won hij de CDI3*-rubriek vandaag.

Daarnaast is Apache natuurlijk een (veelgevraagde) dekhengst en komt er af en toe een paard langs klepperen over het asfalt. Extra uitdaging voor het duo was, dat het voor beide de allereerste Grand Prix Special was.

Surplus aan uitstraling

Knappe prestatie dus van de amazone, die de UB40-zoon vakkundig door de proef loodste. De piaffe was niet zo makkelijk als gisteren en de serie om de twee ging finaal kapot. Ook de trap naar het been van Apache bij het aanspringen in galop zal punten gekost hebben. Maar zet daar tegenover een fenomenale uitgestrekte draf, prachtige appuyementen en een surplus aan uitstraling en dan kom je toch nog op bijna 73% (72,764%).

Hengsten voeren de boventoon

En daarmee voerden Emmelie en Apache het trio hengsten dat bovenaan eindigde in deze rubriek aan. Tweede werd Adelinde Cornelissen (71,882%), die zich knap revancheerde met Aqiedo na een slechte Grand Prix gisteren. Op drie Fanny Verliefden met de op dit niveau nog onervaren Indoctro van Steenblok (69,274%). De tienjarige zoon van Rubin Royal OLD uit een Gribaldi-moeder heeft veel weg van neefje Totilas. Hij is nog wat wiebelig in de aanleuning, maar als je het dan toch over uitstraling hebt…

Glock’s Zonik?

Een tweede krachtmeting tussen Apache en Glock’s Zonik bleef trouwens uit, mocht je je dat afvragen. Edward Gal koos voor de Kür op Muziek. Voor Emmelie was het juist een mooie kans om eens een Special te rijden, in de aanloop naar het NK over twee weken.

Uitslag CDI3* Grand Prix Special CHIO Rotterdam.

Foto: DigiShots

Reacties