Spannende strijd op NK Dressuur: Wie gaan er naar het EK?

Spannende strijd op NK Dressuur: Wie gaan er naar het EK?

0 759

Volgende week vrijdag 17 juli starten de Nederlandse kampioenschappen Dressuur voor Junioren, Young Riders, Senioren Zware Tour en de Para-dressuurruiters op het KNHS-centrum in Ermelo. Ook worden de KNHS-kampioenschappen in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour dit weekend verreden.

Grote namen zich hebben ingeschreven voor de Zware Tour. Hans Peter Minderhoud komt met zijn twee toppaarden Glock’s Flirt en Glock’s Johnson aan de start en partner en teamgenoot Edward Gal neemt Glock’s Undercover N.O.P. en Glock’s Voice mee. NK Dressuur-ambassadeur Diederik van Silfhout heeft zich ingeschreven met maar liefst drie paarden: Arlando NH N.O.P., Vorst D. en de sterk op de wereldranglijst stijgende Bonzanjo. Ook Emmelie Scholtens en Apache presenteren zich. Emmelie en Apache reden zich afgelopen weekend tijdens hun internationale Grand Prix-debuut op Outdoor Gelderland met een prachtige score van 71,64% meteen in het Olympisch kader. Daniëlle Heijkoop brengt haar Siro N.O.P. eindelijk weer uit. De zwarte Gribaldi-zoon kampte maandenlang met een blessure, maar is nu weer fit. Daarnaast meldden we al dat Tommie Visser met Top  naar Ermelo komt.

Reden voor de aanwezigheid van de absolute top is dat dit NK het laatste observatiemoment voor het EK in Aken is. De voorgaande observatiewedstrijd voor bondscoach Wim Ernes was tijdens het CHIO Rotterdam. Minderhoud en Johnson wisten zichzelf toen verrassend tweemaal boven Gal en Undercover te plaatsten.

Hiernaast wordt de U25 rubriek verreden en een ander hoogtepunt van het spectaculaire programma is het laatste selectiemoment voor het WK Jonge Dressuurpaarden op zaterdag 18 juli. Momenteel zijn er nog tien vijfjarigen en negen zesjarigen in de race voor een ticket naar Verden.

Programma NK Dressuur.
Entreetickets zijn te bestellen op www.nk-dressuur.nl.

NK Dressuur.nl/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties