Soliman de Hus binnen 10 dagen opnieuw verkocht

Soliman de Hus binnen 10 dagen opnieuw verkocht

0 435

Slechts tien dagen na de verkoop van Grand Prix paard Soliman de Hus aan de sponsor van de Franse dressuurruiter Alexandre Ayache, is de Hannoveraner hengst opnieuw verkocht. Marc Boblet en zijn paardensponsoren, de familie Dallar, kochten de Sandro Hit-zoon aan.

Als tweejarige al werd Soliman kampioen bij het Hannoveraner Verband, waarna hij voor een topbedrag van 700.000 euro in handen kwam van Haras de Hus. Twee jaar later zijn verrichtingstest afsloot met geweldige cijfers, waaronder een 9/10 voor zijn exterieur, draf en galop en een 9,5/10 voor zijn karakter. Hij kwalificeerde zich als zesjarige voor het WK in Verden, waar hij in de finale tot een negende plek kwam. Jessica Michel bracht hem in 2013 uit tot en met de internationale Lichte Tour.

De elfjarige bruine verdiende ook zijn dekbrevet bij het Oldenburger Verband en bij het Selle Français en Zangersheide. Hij leverde zeven goedgekeurde zonen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. De veelbelovende Sarotti Mocca Sahne deed mee aan het WK in Verden; daarnaast zijn bijvoorbeeld Bogegardens Santiago, Woodlander Supertramp en Sternlicht GGF goedgekeurd.

Soliman de Hus zal de lege box vullen van Marc’s voormalig Grand Prix paard Well Done de la Roche. De Zwitsers gefokte nakomeling van Fürstentraum arriveerde 18 maanden geleden bij Boblet op stal, maar eigenaresse Francoise Tremblaye besloot vorige maand om Well Done te stallen bij Patrik Kittel.

Bron: Hoefslag/Eurodressage

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclass

 

Reacties