Sönke Rothenberger nipt achter Isabell Werth bij seniorendebuut

Sönke Rothenberger nipt achter Isabell Werth bij seniorendebuut

0 331

Isabell Werth en Don Johnson FRH (v. Don Frederico) finishten vanmiddag aan kop tijdens de viersterren Grand Prix tour van Perl-Borg. Het duo, dat tijdens het EK dressuur een verrassend goede vorm toonde, wist op het fraaie terrein van Gestüt Peterhof een minimale voorsprong te boeken op Sönke Rothenberger en Cosmo. Laatstgenoemde ruiter maakte vandaag zijn debuut bij de senioren met de achtjarige nazaat van de KWPN-springhengst Van Gogh en finishte direct op 77.14% en een stralende tweede plaats. Drie juryleden hadden hen zelfs liever boven Werth gezien.

Patrik Kittel (Zweden) en Delaunay (v. Dr. Doolittle) eisten met 73.60% de derde plaats op, voor Tinne Vilhelmson-Silfvén (Zweden) en Benetton Dream FRH (v. Brentano II, 71.28%). Fabiënne Lütkemeier en Qui Vincit Dynamis (v. Quattro B) maakten de top vijf compleet.

Marlies van Baalen en de elfjarige Rheinlander gefokte Ratzinger (v. Ricardos) legden met 69.98% beslag op de zesde plaats. Katja Gevers en de vijftienjarige Thriller, een volle broer van Edward Gal’s voormalig topper Sisther de Jeu, waren goed voor 69.66% en de negende plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Reacties