Skylar Bos: “Ik spring een gat in de lucht”

Skylar Bos: “Ik spring een gat in de lucht”

0 2018

Skylar Bos zal aankomende zaterdag Marijke van Giesen vervangen in de finale van de Kingsley Future Cup U25. Deze finale wordt gehouden tijdens het prestigieuze evenement Jumping Amsterdam. Samen met haar Choice Finch (v. Voice) zal ze voor het eerst een kür op muziek rijden.

Dolblij vertelt Skylar: “Ik sprong echt een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik naar de Kingsley finale op Jumping mocht. Al vind ik het natuurlijk ook heel vervelend voor Marijke. Ik had het echt niet verwacht. Ik ben een echte Amsterdammer, dus Jumping Amsterdam is hét evenement voor mij. Mijn zusje mocht een paar jaar geleden meerijden in de ‘team challenge’. Ik stond toen langs de ring en had echt kippenvel.”

Nuchter

“Gelukkig is Choice echt in vorm. Het was jammer dat we de laatste selectiewedstrijd te veel miscommunicatie hadden, maar dat gaat nu echt beter. Ik dacht al afgelopen week ‘het is echt jammer dat ik net niet geselecteerd ben’. Maar nu mag ik dus wel heen. Al is het natuurlijk wel altijd afwachten hoe hij in zo’n entourage reageert. Hij kan het wel, maar nu moet het allemaal samenvallen. Ik ben wel vrij nuchter, dus laat het gewoon allemaal op me af komen.”

Kür oefenen

“De kür had ik gelukkig wel al laten maken door Jeroen Hendrix. Ik heb er niet hele moeilijke lijnen in, omdat het onze eerste kür is op Zware Tour niveau. Wel rijd ik de serie op een gebroken lijn en zitten er dubbele pirouettes in. De komende dagen ga ik dus nog maar even deze kür oefenen, want dat heb ik nog niet gedaan”, aldus een overdonderende Bos.

Opleiden het mooiste

Samen met zus Brandy Bos runt Skylar een africhtingsstal in Naarden. “We richten ons echt op het africhten en opleiden van paarden. We vinden allebei wedstrijden rijden heel leuk , maar de weg er naar toe nog veel mooier. De wedstrijd kan dan een bekroning zijn op je africhtingswerk.” (CdB)

Kingsley is de sponsor van deze zeer gewilde U25-rubriek. Ken jij de custom made rijlaarzen van Kingsley Footwear al?

Reacties