Sjef Janssen neemt training Isabel Cool op zich

Sjef Janssen neemt training Isabel Cool op zich

0 370

Sjef Janssen zal de Oost-Vlaamse amazone Isabel Cool gaan trainen. De amazone wil zo een nieuwe weg inslaan. “Na drie jaar bij Patrik Kittel, is dit een grote stap. Ik ben heel blij met wat hij mij de afgelopen drie jaar heeft bijgeleerd,” laat Cool weten aan de redactie van Equnews. Onder zijn begeleiding nam ze zo deel aan verschillende internationale wedstrijden in de Intermediaire en Prix St Georges. Wekelijks zal ze verschillende keren afreizen naar het Anky Education Center voor de trainingen.

“Ik train vanaf november bij Sjef en we hebben afgesproken dat ik het komende jaar twee à drie keer per week met een aantal paarden kom trainen. Dit is heel intensief, ook qua planning voor mij. Hoofdzakelijk Constand (v. Vic), Aranco (v. Ferro) en Cheatodon (v. Vic) gaan mee. Als ik een probleem met een ander paard heb, dan zal Sjef me ook steeds bijstaan,” aldus de amazone van Coolhorses.

Het doel van Cool is om met de drie paarden in de Grand Prix te starten na de winter. “Ze kennen alle drie alles, maar zijn nog niet scherp genoeg om al Grand Prix te starten. We moeten nog even wachten tot ze hier klaar voor zijn. Aranco is al het meest bevestigd, hij is met zijn elf jaar ook de oudste,” vertelt de amazone. Samen met de Ferro-zoon heeft Cool al enkele keren Inter II gestart en behaalden ze scores van 70%. De andere twee zijn nog maar negen. “Zij hebben iets meer tijd nodig voor ze klaar zijn voor de de Zware Tour. Ik ga er 100% voor!”

 

Bron: Equnews

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties