Sezuan overtuigt opnieuw

Sezuan overtuigt opnieuw

0 23

Afgelopen donderdag werden in Odense de kampioenschappen voor jonge Deens gefokte paarden verreden.

Bij de vierjarigen was het Sezuan die, zoals verwacht, bovenaan eindigde. De hengst leek op driejarige leeftijd al een natuurtalent en ook nu stak hij met kop en schouders boven de rest uit. In de finale ontving hij voor draf, galop en capaciteiten drie keer een 10. Zijn uiteindelijke score kwam op een 9.68. Ruiter Andreas Helgstrand straalde dan ook bij het ontvangen van het kampioenslint.

De tweede plaats was voor Anna Kasprzak, leerlinge van Helgstrand, met F├╝rstenstein (v.F├╝rst Romancier). Deze elegante en werkwillige hengst ontving negens voor rijdbaarheid en capaciteiten en kwam tot een eindscore van 8.96 punten. De derde plaats ging met 8.94 punten naar Jakas Don Louvre (v. Blue Hors Don Romantic).

Vijfjarigen

Er kwam veel publiek af op de strijd bij de vijfjarigen. De overwinning werd hier een prooi voor Svalegards Hottie (v. Blue Hors Hotline). Dit paard, gereden door Maria Anita Anderson, nam tevens deel aan het WK voor jonge paarden. Vandaag kreeg Hottie een score van 8.96 punten. De tweede plaats ging naar Maik Kohlschmidt met Zick-Zack Toftegard (v. Blue Hors Zack) waarmee stoeterij Blue Hors opnieuw goed scoorde. Andreas Helgstrand, winnaar bij de vierjarigen, eindigde nu met Floricello (v. Florencio) met 8.56 punten op de derde plaats. De zilveren medaillewinnaar op het WK voor jonge paarden kreeg het commentaar dat hij niet goed in tact liep in galop, maar ontving hier nog steeds een 8.5 voor.

Zesjarigen

De zesjarigen werden gedomineerd door Bettina Laisbo en Rocazino (v. Blue Hors Don Romantic). Zij eindigden al op de eerste plaats in Falsterbo en ook nu in Odense was het raak met een score van 8.82 punten. Maria Anita Andersen werd zowel tweede als derde. Het zilver behaalde zij met Cavanilla (v. Florett), gevolgd door het brons met Katholts Bossco (v. Blue Hors Don Schufro).

Hoefslag/Tidningen Ridsport

Reacties